Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vadonatúj biomobil a hazai T-Mobile-nál

Kütyük

Vadonatúj biomobil a hazai T-Mobile-nál

Környezetbarát Samsung telefon a magenta szolgáltatónál.

Magyarországon a hazai mobilszolgáltatók közül elsőként a T-Mobile-nál kapható a Samsung új, augusztus 14-én, Pekingben bemutatott környezetbarát mobiltelefonja, a Samsung E200 Eco. A két cég a fenntartható fejlődést szem előtt tartva vezeti be a piacra a legújabb ˝zöld˝ mobiltelefont.

A mindössze 9,9 milliméter vékony Samsung E200 Eco különlegessége, hogy kizárólag természetbarát anyagokból készült. A telefon teljes külső része bioműanyag, mely növény alapú anyagokat tartalmaz, amit többek között búzából vonnak ki. Ezen felül a Samsung E200 Eco festékmentes, újrahasznosított papírdobozban kerül forgalomba. A környezetbarát Eco telefon 2008. december 17-től japható a T-Mobile-nál, 2 éves előfizetéssel 3.990 forintos áron.

A Samsung régóta elkötelezett a környezetbarát gyártástechnológiák meghonosítása mellett, a bioműanyag használatát ki fogja terjeszteni a gyártás más területeire, például a benzin-felhasználás és a széndioxid kibocsátás csökkentése érdekében is. Egy tonna bioműanyaggal, melyet az E200-hoz használnak, 2,16 tonnányi széndioxid kibocsátást lehet elkerülni, mely abban az esetben merülne fel, ha polikarbonátot használnának. A Samsung a Cheil Industries együttműködésével fejlesztette ki az újrafelhasználható és környezetbarát anyagokat.

Ezzel párhuzamosan a cég a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva, a PVC és a BFR potenciális károkozó hatása miatt önkéntesen felhagyott ezen összetevők használatával. A Samsung mobiltelefonok 2007 júniusa óta BFR nélkül készülnek. Jelenleg a vállalat azon dolgozik, hogy a készülékekben található veszélyes anyagokat egytől-egyig biztonságosra cserélje. A törekvés vonatkozik az alkatrészekben-, az akkumulátorokban- és a csomagolás során felhasznált, a környezetre ártalmas anyagokra is.

Külön említést érdemelnek a Samsung adapterek, melyek kiérdemelték az Energy Star minősítést, megfelelnek az Amerikai Környezetvédelmi Bizottság által szabályozott feltételeknek. A termékek az Energy Star cím egy speciális minősítését kapták, valamint az Európai Bizottság által kifejlesztett, önkéntesen alkalmazható, a külső áramforrások hatékonyságára vonatkozó EU előírásoknak is megfelelnek. A Samsung az energiatakarékosság érdekében olyan kézi készülékeket gyárt, amelyek figyelmeztetik a felhasználót, hogy húzzák ki a töltőt, amikor az akkumulátor teljesen fel van töltve. Ezen felül a Samsung olyan adapterek fejlesztésén dolgozik, amelyek rendkívül energiatakarékosak

A T-Mobile szintén az energiatakarékosságot szem előtt tartva nemrég jelentette be egy új, teljes egészében megújuló energiaforrásokra épülő bázisállomás kialakítását. A T-Mobile, a technológiában élenjáró amerikai és hazai közreműködő cégek szakemberei Európában az elsők között üzembe helyezték az első magyarországi PEM cellával, azaz hidrogénnel működő bázisállomást. A legkorszerűbb technológia és további környezetbarát megoldások kombinált alkalmazásával teljes mértékben ˝zöld˝ bázisállomások telepíthetők, azaz kiválthatók a dízelgenerátorok, az akkumulátorok és a klímaberendezések, csökkentve ezzel az energiafelhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást is.

Samsung E200 Eco
A telefon 108 milliméter hosszú, 45,9 milliméter széles és egész pontosan 95 grammot nyom a mérlegen. Az energiaellátásról ezúttal egy 800 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik.

A TFT technológiájú és 1,8 colos képátlójú LCD felbontása 176×220 képpont és a panel 65.536 színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. A hátfalba integrált digitális fényképezőgép segítségével maximum 1,3 megapixeles felbontásban fotózhatunk: LED-segédfény nincs, de tükör azért van az optika mellett.

Említést érdemel továbbá a GPRS és EDGE vezeték nélküli adatátvitel, a Bluetooth 2.0 kompatibilitás, a sztereó FM rádió, a 10 MB kapacitású belső memória, illetve a microSD (TransFlash) memóriakártyás bővítési lehetőség.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés