Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ötcsillagos eredményre hajtanak a mobilgyártók

Kütyük

Ötcsillagos eredményre hajtanak a mobilgyártók

Fókuszban a környezettudatos gondolkodásmód.

A mobiltelefont használók többsége nem tudja, hogy a mobil töltőkészülékek nem csak akkor fogyasztanak áramot, amikor éppen effektíve a telefon lemerült akkumulátorát töltik, hanem akkor is, ha a töltés végeztével óvatlanul a 220 Voltos hálózatra csatlakoztatva felejtjük őket. Ezzel kapcsolatban pozitív fejlemény, hogy a gyártók az utóbbi időkben elkezdtek kiadni olyan új töltőket, melyek inaktív állapotban a korábbiaknál jelentősen kisebb fogyasztással rendelkeznek, ily módon pedig áttételes módon kevésbé terhelik a környezetet.

A nagy mobilgyártók továbbá összefogtak és megalkottak egy olyan, egységes jelölési szisztémát, melyre rápillantva azonnal felmérhető, hogy a kezünk ügyébe kerülő töltő milyen passzív fogyasztással rendelkezik. A legjobb minősítést, vagyis öt darab csillagot azok a berendezések kaphatnak, melyek alaphelyzetben kevesebb mint 0,03 W-ot fogyasztanak. A másik véglet az egycsillagos minősítés, mely 0,35-0,5 W-os fogyasztásra utal, illetve vannak még az egyetlen csillagot sem szerző töltők, melyek 0,5 W-nál többet fogyasztanak. A későbbiekben egyébként várhatóan szigorítani fogják a rendszert, vagyis adott csillagmennyiség begyűjtéséhez a jövő töltőinek a jelenleginél is kisebb fogyasztást kell majd produkálniuk.

Az ötcsillagos jelölési rendszert a Nokia, a Samsung, a Sony Ericsson, a Motorola és az LG is támogatja. Egy konkrét példát tekintve, a Nokia jelenlegi legkisebb fogyasztású töltője az AC-8 típusjelzésű készülék, mely természetesen öt darabot csillagot zsebelt be.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés