Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megújult a Google böngészője

Kütyük

Megújult a Google böngészője

Javult a felpattanó ablak és kedvenc website kezelése, plusz biztonsági frissítést is kapott.

A kezdeti lelkesedés után némileg megcsappant a Google készítette Chrome (letöltés itt) iránti érdeklődés. A fejlesztés azonban nem állt meg – az amerikai óriásvállalat a minap jelentett be új változatot nyíltforrású szoftveréből. Lássuk, miben változott a browser!

Két jelentősebb funkcióbeli frissítést hoz az új verzió. Egyrészt a kedvenc oldalaink elérhetőségét tároló könyvjelző menedzser import/export funkciókkal gazdagodott. Másrészt megváltozott a felpattanó (popup) ablakok kezelése is. Korábban ezek a jobb alsó sarokba kerültek, minimalizált méretben, így mindegyikhez külön ablak lett rendelve. Nos, ez már a múlté: a Google Chrome egyetlen kis értesítést jelenít meg az ablakban, ami a blokkolt popupok számát jelzi. Az itt előhozható menü révén a felhasználó bármelyik felpattanó ablakot megnyithatja.

Emellett két biztonsági hibáját is javították a fejlesztők. Ezek révén egy letöltött HTML állomány képes volt a számítógépen levő más állományokban olvasni, majd az így szerzett adatokat website-ok számára elküldeni.

Érdemes tehát kipróbálni az új, 0.4.154.18-as változatot, mely letölthető gyors Download szerverünkről.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés