Connect with us

Hirdetés

technokrata

USB-s pendrive memóriakártyánkból

Kütyük

USB-s pendrive memóriakártyánkból

Unja, hogy mindig elkavarodnak a mobil eszközök adatkábelei, hogy az inkompatibilitás miatt nem lehet leolvasni a képeket a fényképezőgépről, vagy egyszerűen csak egyszerű memóriakezelésre vágyik? Kattintson – kipróbáltuk a Kingston flash-kártyaolvasójának új változatát.

A digitális fényképezőgépek megjelenésével kezdődött a memóriakártyák robbanásszerű terjedésének időszaka. Amint mindenki fotózni akart, a korábbi analóg, filmes képrögzítés idejétmúlttá vált, a több tucatnyi, száz, majd később ezer képet tárolni képes memóriakártyák iránt viszont komoly érdeklődés mutatkozott. Ezt tetézte az okostelefonok megjelenése, amelyek szintén szivacsként szívták fel a körömnyi méretű eszközök kifogyhatatlannak tűnő készleteit.

Sok bosszúságot okozott azonban az egyes készülékekhez a gyártóik által favorizált saját kábel- és csatlakozókialakítás. Ennek „köszönhetően” nehézkessé vált a digitális adatok számítógépre átmásolása – ha nem volt kéznél a mobil eszközhöz gyártott adatkábel, már meg is voltunk lőve (a legtöbb asztali PC ugyanis nem rendelkezik memóriakártya-olvasóval). És az sem jelentett rögtön megkönnyebbülést, ha egy másik, hasonló drót akadt a kezünkbe: gyakran még az azonos gyártók termékei is inkompatibilisek voltak egymással.

Ezt a káoszt hivatottak megszüntetni a kártyaolvasók. Eddig azonban relatíve nagydarab, vagy csak kevés kártyát kezelő egységek jelentek meg a piacon, amelyek többnyire szintén kábellel csatlakoztak a PC-khez. Ezzel szemben a Kingston Digital múlt hónapban bejelentett terméke alig kétujjnyi széles, tenyerünkben pedig akár három is kényelmesen elfér.

Kaptunk is a lehetőségen, és elkértük a helyi képviselettől a három modellből álló termékcsalád középső tagját. A legkisebb csomagban nincs, míg a másik kettőben 4 vagy 8 GB-os, Class 4-es SDHC memóriakártya található. Az alig két dekagrammos eszköz sajnos a „csomagolással-együtt-a-kezem-is-szétvágom” típusú műanyagban érkezett meg hozzánk; így viszont legalább a boltban rögtön látjuk, mit kapunk a pénzünkért. Magát a kártyaolvasót, egy 4 GB-os – természetesen Kingston márkájú – memóriakártyát, illetve egy pár centis USB kábelt, aminek egyik végére USB dugó, másikra pedig az USB-s eszközöket befogadni képes csatlakozó került.

Már a csomagoláson keresztül is látszik: a Kingston odafigyelt arra, hogy a csatlakozók a lehető legkevésbé legyenek kitéve fizikai sérülésnek. A visszahúzható fedél révén a memóriakártyák befogadását és az USB-s alrendszerekhez kapcsolódást biztosító csatlakozók is biztonságban vannak, ha a kis eszközt éppen a zsebünkben hordozzuk. Apropó, memóriakártyák. Nem csak a Kingston saját termékével képes együttműködni a kártyaolvasó – minden mai SD, SDHC, microSD, microSDHC, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo és Memory Stick Micro (M2) adattárolót magába tud fogadni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés