Connect with us

Hirdetés

technokrata

CB rádiózzunk a mobiltelefonunkkal!

Kütyük

CB rádiózzunk a mobiltelefonunkkal!

A PTTSystems Push-To-Talk szolgáltatást indít Magyarországon.

A PTTSystems Magyarországon egyedülálló szolgáltatóként adóvevő – Push-To-Talk (PTT) – szolgáltatást indít, előfizetéses díjcsomaggal rendelkező mobiltelefon felhasználók számára. A PTT egy internet alapú digitális rendszer, mely lehetőséget biztosít arra, hogy mobiltelefonnal egy, vagy több előfizetőt lehessen elérni, akár egyetlen gombnyomással, távolsági korlátok nélkül.

A szolgáltatás igénybevételéhez PTT-képes mobiltelefon, aktív előfizetői szerződés, valamint PTT előfizetés szükséges. A rendszer minden hazai szolgáltató hálózatában működik. A rendszer működik a metróban, aluljárókban és alagutakban is, és teljes, országos lefedettséggel bír.

A jelenlegi rendszer fejlesztését 2000 környékén egymástól függetlenül kezdték meg a nagyobb mobiltelefon gyártó cégek. Ennek a lényege, hogy a telefonról küldött beszédet a szabadon kialakítható csoporton belül minden bejelentkezett személy megkapja. Ilyen kommunikációs csoportokat bármely előfizető létrehozhat. A rendszer megkülönböztet nyílt és zárt csoportokat. Míg az elsőbe bármelyik tag meghívhat bárkit, az utóbbiba csak a csoport létrehozója adhat hozzá új embert.

A hagyományos URH rádiók használatához hasonlóan, itt is egyszerre csak egy ember beszél, a többi hallgatja. Csoporton belül bárki kezdeményezhet adást, ami teljesen szelektív, tehát csak azok veszik, akik ugyanabban a csoportban vannak. Egy előfizető egyszerre több csoportnak is tagja lehet, így párhuzamosan hallgathat több csatornát. Üzenet vétele esetén nincs szükség annak elfogadására, mert a beszéd automatikusan megjelenik a készülék kihangosítóján, illetve a kijelzőjén pedig az, hogy melyik csoportból és kitől érkezett az adás. A tagok azonosítása hívójelükkel történik. A hívójel a rendszer konfigurálásakor kerül beállításra, és a készülékek megengedik ˝becenevek˝ beállítását is. A rendszer használatához szükséges szoftver a legtöbb Nokia telefonon gyárilag megtalálható. A mobil készüléken a telefonhívások elsőbbséget élveznek, így egy esetleges bejövő hívás esetén a PTT automatikusan kikapcsol (ilyenkor a beszéd megszakad), majd a hívás befejeztével újra visszajelentkezik.

Bruttó árak:

A PTT országos lefedettséget biztosít, kedvező havidíjú, és nem szükséges hozzá hűségnyilatkozat. Használata egyszerűen elsajátítható, és alacsony árkategóriájú telefonokon is működik. Potenciális felhasználási területei sportrendezvények, vadászatok, építkezések, biztonsági szolgálatok, taxi- és futárszolgáltatok, logisztikai tevékenységek, konferencia-beszélgetések, egyeztetések nagyobb csoport számára, vitorlázás (a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó 100 százalékos szolgáltatói lefedettségűek).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés