Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre mi is frissíthetjük a Nokia N82-t – de ezzel jégre is küldhetjük

Kütyük

Végre mi is frissíthetjük a Nokia N82-t – de ezzel jégre is küldhetjük

Itt a nekünk szánt frissítés, de nem árt vigyázni vele!

Ahogy arról múlt hét pénteken már beszámoltunk, a Nokia elkészítette az N82 legfrissebb szoftverét, a jelenlegi 20.0.062-es firmware-t leváltó 30.0.019-es verziót. A dolog egyetlen szépséghibája az volt, hogy a firmware csak az Euro1-es termékkódú készülékekhez volt elérhető, tehát a magyar nyelvű telefonokhoz még nem. Hétfőn azonban ezt az Euro1-es frissítést is visszavonta a Nokia, vélhetően a nem túl pozitív felhasználói visszajelzések (gondok a telepítés közben). Másnap újra elérhetővé vált az Euro1-es pack, ma pedig végre a magyar nyelvű N82 készülékekhez is megjelent az új firmware. Most ez fogad bennünket, ha beizzítjuk a Nokia Software Updatert:

A frissítés megkezdése előtt egy mintegy 122 MB-os csomagot tölt le az NSU:

Majd pedig kezdődhet maga a frissítés:

Esetemben aztán jött a hidegzuhany:

Tudomásom szerint több N82 felhasználó is belefutott már sajnos ebbe a hibába a 30.0.019-es szoftverfrissítés kapcsán, így a frissítést mindenki a saját felelősségére végezze el! Az én telefonom jelen pillanatban használhatatlan, ugyanis az akkulevételt és az újraindítást követően csak üresen világít a telefon kijelzője – ezt leszámítva semmi életjel nincs. Folytatás következik…

A frissítést követően egyébként az N82 elméletileg fürgébb és stabilabb működésűvé válik, ezenkívül pedig a fejlesztők tovább csiszoltak többek közt az automatikus kijelzőkép elfordításon, a kamerán, a Bluetooth-on, a FlashLite 3.0 támogatáson és az e-mail kezelésen. Továbbá változások fedezhetők fel többek közt a zenelejátszó és a webböngésző kapcsán is, újdonság a Nokia Maps 2.0, ellenben a menü áttűnési effekteket sajnos nem kapta meg a készülék. Az S60 3rd Edition Feature Pack 2-ből ismerős menü áttűnési effektet eddig egyetlen Feature Pack 1-es készülék kapta meg: a Nokia N81, még pedig a júliusban megjelent, 20.0.056-os szoftver által.

Az aktuális szoftververziót egyébként úgy lehet lekérdezni a telefonon, hogy alaphelyzetben begépeljük a következő karaktersorozatot: *#0000#.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés