Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia is beszáll a 8 megapixeles versenybe

Kütyük

A Nokia is beszáll a 8 megapixeles versenybe

A piacvezető gyártó is részt kíván venni a megapixel háború újabb csatáiban.

Jól értesült források szerint a Nokiánál már jó ideje javában folynak egy minden korábbinál nagyobb felbontású kamerát felvonultató új mobiltelefon fejlesztési munkálatai. Ez a 8 megapixeles kamerás vadonatúj modell várhatóan valamikor az ősz folyamán fog bemutatkozni, és amennyiben minden jól megy, akkor a karácsonyi időszakban (november-december) már fel fog bukkanni a kereskedések polcain.

Mint ismeretes, a Nokia jelenlegi legjobb fotós mobilja a nemrégiben TIPA díjat bezsebelt Nokia N82, mely elsősorban 5 megapixeles felbontásáról, nagy teljesítményű xenon vakujáról, illetve VGA (30 fps) videófelvevőjéről ismerszik meg.

A Sony Ericsson júniusban leplezte le első 8 megapixeles telefonját, a C905-öt. Ez a telefon minden valószínűség szerint októbertől lesz kapható, még pedig mintegy 120 ezer forintos kezdőáron. A Sony Ericsson C905 komoly negatívuma, hogy videófelvevője mindössze QVGA felbontású.

A Samsung júliusban mutatta be az első, európai piacra szánt 8 megapixeles telefonját. A kereskedelmi forgalomban néhány héten belül debütáló Samsung i8510 INNOV8 ára 180 ezer forint körül fog alakulni. A 16 GB belső memóriás telefon kamerájának egyetlen hiányossága, hogy vakuja nem xenon-, hanem LED-alapokon nyugszik.

Egyes források szerint az LG első 8 megapixeles telefonja KC910 típusjelzéssel debütál majd a piacon – a hivatalos bejelentésre minden valószínűség szerint októberben kerül majd sor, a forgalmazás pedig karácsony előtt indul majd be.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés