Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rajzolj térképet te is! – indul a verseny

Kütyük

Rajzolj térképet te is! – indul a verseny

Mi is tevékeny részesei lehetünk a digitális térképek folyamatos javításának, de ezúttal nem egy egyszerű térkép hibabejelentő szolgáltatásról van ám szó.

Az első nyomtatott magyar térkép idén ünnepli 480. születésnapját. Bakócz Tamás titkára, Lázár deák 1528-ban készítette és adatta ki, s habár a térkép tájolása eltér a számunkra megszokott északitól, mégis könnyedén felismerhetőek rajta az ismerős tájak. A nagyközönség számára manapság a világhálón megtalálható térképek jelentik ˝A˝ térképet. A modern technológiának köszönhetően nemcsak könnyen megtalálhatók rajtuk a keresett helyek, de segítségükkel útvonalat tervezhetünk, vagy akár saját fényképeinket is felrakhatjuk rájuk.

A nemes évforduló kapcsán a graphIT keresi a XXI. század Lázár deákját, aki a nagy térképkészítők nyomdokaiba lépve, korunk legmodernebb eszközeivel kartografálná a graphIT által forgalmazott Navteq térképi adatbázist. A cél, hogy az adatbázisból a graphIT a pályázókkal közösen létrehozza az elérhető legszebb, leginformatívabb digitális térképet, ami hátteréül szolgálhat webes alkalmazásoknak, vagy más komoly térképi elemzéseknek Magyarország s talán egész Európa területén.

A graphIT térképkészítési versenyen a feladat nem más, mint körülbelül egy megye kiterjedésű térkép kartografálása (térkép megrajzolása) adott technológiával, meghatározott specifikáció szerint. A kartografálás elvégzéséhez a jelentkező 1 darab, 30 napos licenccel rendelkező GeoMedia 6.1 Professional, GeoMedia WebPublisher és egy GeoLabel Pro szoftvercsomagot kap. A beadott térképeket felkért szakmai zsűri értékeli ki, és ennek alapján hirdetik ki a győztest. A kész térképek a cég weboldalán megtekinthetőek lesznek, ahol szavazni is lehet majd rájuk.

A graphIT az első három helyezettet díjazza:
-első helyezett díja: egy ASUS eee PC (79.900 forint)
-második helyezett díja: féléves ösztöndíj (40.000 forint)
-harmadik helyezett díja: féléves ösztöndíj (25.000 forint)

Beadási határidő: 2008. július 25. 17:00. A díjak átadására 2008. szeptember 24-én kerül sor, az Intergraph felhasználók szakmai napján.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés