Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kártyafüggetlen, vagy tán mégsem?

Kütyük

Kártyafüggetlen, vagy tán mégsem?

Az Apple iPhone körül folyamatosan zajlik az élet.

A német T-Mobile-nál csak néhány hétig volt kapható kártyafüggetlen iPhone, a francia Orange szolgáltató viszont stabilan forgalmazza a készülék ezen változatát. Ezzel ugyebár önmagában véve nem is lenne probléma, azonban néhány nappal ezelőtt olyan pletykák keltek szárnyra, melyek szerint az Orange-féle iPhone-ok csak részben kártyafüggetlenek, vagyis egész konkrétan arról van szó, hogy ezekbe a telefonokba valóban nem csak Orange SIM kártyák tehetők be, arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a készülék csak francia mobil operátorok SIM-kártyáival használható.

Erre aztán gyorsan megérkezett az Orange hivatalos válasza, mely szerint a kártyafüggetlen Apple iPhone teljes mértékben kártyafüggetlen, vagyis gyakorlatilag bármely mobil szolgáltató SIM kártyájával használható. Az azóta elvégzett független tesztek azt mutatják, hogy az Orange kártyafüggetlen iPhone-jai tényleg nem csak francia SIM kártyákkal használhatók, azonban komoly hiba, hogy amennyiben külföldi SIM kártya kerül a telefonba, akkor annak hívás- és üzenetküldési funkciói rengeteg problémával küszködnek, vagyis ily módon elég nehéz valódi telefonos célokra használni ezen iPhone-okat.

Az Orange képviselői egyébként nemrégiben azt nyilatkozták, hogy a cég által az eddigiekben eladott iPhone mennyiségnek kevesebb mint 20 százaléka volt kártyafüggetlen. Ez utóbbi változat 749 euróba, a SIM-Lock-os pedig 399 euróba kerül.

A történetnek vélhetően itt még mindig nincs vége…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés