Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vagány járgány GPS-es mobillal: Renault Twingo Nokia Special Edition

Kütyük

Vagány járgány GPS-es mobillal: Renault Twingo Nokia Special Edition

Íme egy mobiltelefon és egy autó érdekes házassága.

Bemutatkozott a vadonatúj Renault Twingo egy limitált példányszámban készülő spéci kiadása. A keresztségben Renault Twingo Nokia Special Edition nevet kapott autó mind külcsín, mind pedig belbecs tekintetében alaposan túlmutat egy ˝mezei˝ Twingón. Kezdjük talán rögtön a külsővel: a különleges metálfényezésű járgány oldalüvegei gyári sötétítést kaptak, ezenkívül pedig a B oszlopon egy szolid Nokia logó és egy nem annyira szolid Nokia mobiltelefon áramkör imitáció látható.

A belbecs kapcsán szólnunk kell többek közt az USB interfészről, a 3,5 milliméteres audio aljzatról, illetve az iPod csatlakoztatási lehetőségről. A vezetékes megoldások mellett a vezeték nélküli kapcsolatról sem feledkeztek meg a fejlesztők, ennek megfelelően pedig Bluetooth kompatibilissé tették a járgányt. Végül, de nem utolsó sorban a Twingóhoz mellékelt Nokia mobiltelefonról is említést kell tennünk, mely nem más, mint egy többek közt navigációra is használható Nokia 6110-es készülék.

A Twingo Dynamique-re épülő Twingo Nokia Special Edition kezdőára 12.950 euró (3,26 millió forint) – a kocsi elsőként Franciaországban, később pedig számos európai országban is megvásárolható lesz. Az említett összegért egy 75 lovas 1.2-es benzines Twingót kaphatunk, 14.450 euró (3,64 millió forint) ellenében pedig egy 65 lóerős 1.5-ös dízel változatot állíthatunk a garázsunkba.

Megjegyzendő, hogy nem ez az első ˝Nokia autó˝, hiszen például Mexikóban augusztus végén jelentették be a Nokia 5300 zenemobillal és spéci kihangosítóval felvértezett, Peugeot 206 Nokia Music Editiont. Erről az autóról a lentebbi linken olvasható bővebb információ.

Nokia 6110
A GPS (Global Positioning System) és AGPS (Assisted Global Positioning System) technológiákkal egyaránt felvértezett, szétcsúsztatható kialakítású Nokia 6110 Navigator-ban egy 2,2 colos képátlóval rendelkező TFT kijelző teljesít szolgálatot. A 320×240 pixeles (QVGA) felbontású display több mint 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz), S60 szoftveres Nokia 6110 Navigator GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (3,6 Mbit/s) kompatibilis, vagyis e tekintetben sem lehet egyetlen rossz szavunk sem rá. A belső memória kapacitása 40 MB, a bővítőslotba pedig microSD (TransFlash) szabványú miniatűr memóriakártyákat (maximum 2 GB) gyömöszölhetünk be.

A digitális fényképezőgép modul elsősorban 2 megapixeles felbontásáról, LED-segédfényéről, illetve négyszeres átfogású digitális zoomjáról ismerszik meg. A nagykapacitású lítium-ion akkumulátor egy feltöltéssel maximum 3,5 órás beszélgetési időt, illetve nem kevesebb mint 11 napos készenléti időt biztosít a számunkra.

A Nokia 6110 Navigator a hazai mobil operátorok közül jelenleg a Vodafone-nál kapható: a készülék új előfizetéssel, illetve VitaMAX csomagban 79.980 forintba, illetve 93.990 forintba kerül. A telefonról készített részletes tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés