Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európai iPhone csúcsmobil: 16 GB, HSDPA…

Kütyük

Európai iPhone csúcsmobil: 16 GB, HSDPA…

Jól értesült források szerint az iPhone európai debütálására már csak néhány hetet kell várnunk.

Párizsban szeptember 25. és 29. között rendezik meg az idei Apple Expo-t, mely rendezvényen várakozások szerint végre sor fog kerülni az iPhone európai bemutatkozására.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az európai iPhone jelentősen fejlettebb lesz az amerikai piacon egy ideje már kapható első változatnál, ugyanis a gyártó szerint az öreg kontinensen magasabbak a vásárlói elvárások, mint az USA-ban. Ha minden jól megy, akkor az európai modellben már nem 4, vagy 8 GB, hanem 16 GB belső memória lesz, amivel az Apple jól odaverhet a riválisainak. Emlékezetes, hogy a Nokia nemrégiben bejelentett N81-es és N95-ös csúcstelefonjaiban 8 GB integrált memória van.

Az amerikai iPhone rengeteg kritikát kapott amiatt, hogy csak GPRS és EDGE adatátvitel került bele. Nos, az európai változat a várakozások szerint UMTS hálózatokban is használható lesz, és talán még villámgyors (3,6 Mbit/s) HSDPA is kerül majd bele.

Az első európai Apple mobiltelefon kereskedelmi forgalmazása várhatóan november 1-jén kezdődik majd meg, amikor is többek közt a T-Mobile, a Vodafone, az Orange és az O2 is fel fogja venni a kínálatába a készüléket.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Apple munkatársai a napokban bejelentették, hogy a 8 GB-os Apple iPhone ára az eddigi 599 dollárról (112 ezer forint) 399 dollárra (74 ezer forint) mérséklődik, vagyis mostantól majdnem 40 ezer forinttal olcsóbb a készülék. A gyártó ezzel nem titkoltan azt szeretné elérni, hogy az iPhone eladási mutatói tovább javuljanak. Érdekesség, hogy az Apple azokra is gondolt, akik nemrégiben még teljes áron vásároltak iPhone-t, ők ugyanis most egy az Apple kereskedésekben beváltható 100 dolláros bónt kapnak a cégtől. Említést érdemel továbbá, hogy a kisebbik, 4 GB-os kapacitású iPhone-t kivonják a piacról, az utolsó darabokért pedig a korábbi 499 dollár (93 ezer forint) helyett már csak 299 dollárt (55 ezer forint) kell fizetni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés