Connect with us

Hirdetés

technokrata

Film- és játékletöltés Bittorrenttel, legálisan

Kütyük

Film- és játékletöltés Bittorrenttel, legálisan

Több mint 5000 film, televíziós műsor, számítógépes játék.

Végre ledőlt egy gát, és a filmkiadók (egy része) az otthoni Internet-hozzáférések sávszélességét legjobban kihasználni képes, ugyanakkor szerveroldalról minimális sávszélességet igénylő Bittorrent technika mellé ált. Amint arról mi is beszámoltunk, a Bram Cohen által kifejlesztett szoftver mögött álló cég tavaly arról nyilatkozott, hogy be kíván lépni a fizetős letöltések területére – ennek az ideje érkezett el a hét elején.

Milyen előnye van a Bittorrentnek az olyan szolgáltatásokkal szemben, mint az Apple-féle Itunes? Nos, leginkább azt érdemes megemlíteni, hogy a szoftvert több mint 135 millióan használják napjainkban (ebből körülbelül 80 millió felhasználó az Egyesült Államokban található, javuk 18 és 35 év közötti férfi) – ez pedig egy olyan hatalmas tábor, amit a jogtulajdonosok (eddig) nem érhettek el. Ezt felismerve lett az egykori ellenségből barát, amint az Doug Lee, az MGM egyik alelnökének nyilatkozatából is kiderült. A kiadó közel 100 filmet bocsátott bittorrentes terjesztése saját kínálatából.

Mennyibe kerül ez a felhasználóknak? A Superman visszatér, az eredeti Rocky és a többi, hasonló film 3-5 dollárért „kölcsönözhető”, ami azt jelenti, hogy a tartalom letöltését követő egy hónapon belül meg kell néznie az internetezőnek. Azonban amint megkezdte a film lejátszását, azt be kell fejeznie az indítást követő 24 órán belül. Teheti mindezt nagyfelbontásban (HD), mivel a szolgáltatás (amikor csak lehetséges) a lehető legjobb minőséget prezentálja. A TV-adások és a videoklipek 2 dollárért birtokolhatók, míg a játékok árai nem haladják meg a 20 dollárt.

A Bittorrent népszerűségének növekedésére jellemző, hogy időközben már hardveres megoldásokban is megjelent. Bővebb részletek itt és itt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés