Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ legvékonyabb HSDPA mobilja!

Kütyük

A világ legvékonyabb HSDPA mobilja!

Egy mobiltelefon, mely nem csak ultra-vékony, hanem szélsebes is egyben.

Közismert, hogy jelenleg a Samsung kínálatában lelhető fel a világ legvékonyabb mobiltelefonja, az X820 típusjelzésű Ultra Edition 6.9. Ez a készülék ugyan nagyon vékony, de például hiányzik belőle a 3G. Nem sokkal az X820 után bejelentették a Z370-es (Ultra Edition 8.4) modellt, melynek vastagsága már 8,4 milliméterre növekedett, viszont kárpótlásul már 3G hálózatokban is használható a készülék. Aztán megérkezett a Z620-as (Ultra Edition 11.8) HSDPA modell, mely azonban már 11,8 milliméter vastagra hízott, de még így is a világ legvékonyabb 3,5G mobilja lehetett – egészen mostanáig.

A Samsung ugyanis a napokban Las Vegas-ban zajló CES 2007 szakkiállításon bejelentett egy minden korábbinál vékonyabb HSDPA készüléket. A Samsung SGH-a727 típusjelzésű, hagyományos (candybar) kialakítású újdonság vastagsága mindössze 8,9 milliméter, vagyis alig 5 milliméterrel vastagabb mint a 3G-képes SGH-Z370. A HSDPA támogatás egyébként ez esetben egész konkrétan 1,8 Mbit/s-os maximális letöltési sebességet jelent.

A 115 milliméter hosszú és 50 milliméter széles telefonban egy 1,9 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző kapott helyet, mely egyrészt 176×220 pixeles felbontásáról, másrészt pedig 262 ezer színárnyalatáról ismerszik meg. Említést érdemel továbbá a microSD (TransFlash) memóriakártyás bővítési lehetőség, a sztereó Bluetooth (A2DP) headset támogatás, a videótelefon funkció, valamint a teljes körű SMS, MMS és e-mail kompatibilitás.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés