Connect with us

Hirdetés

technokrata

UV fénnyel gyilkol a Motorola

Kütyük

UV fénnyel gyilkol a Motorola

A Motorola egy érdekes új technológiával rukkolt elő.

A világ második legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett amerikai vállalat a napokban védette le legújabb mobiltelefonos találmányát, mely nem más, mint egy a készülékek fertőtlenítésére hivatott megoldás. Az ezzel az új technológiával felvértezett telefonok UV fény segítségével pusztítják el az emberi szem számára láthatatlan károkozókat. A Motorola új mobiljaiba miniatűr fényforrások fognak kerülni: az ezek által kibocsátott, 250 nanométeres hullámhosszú fény minden baktériumot megöl. Biztonsági megfontolásból ez a technológia eleinte csak kagylómobilokba kerül és a fertőtlenítés csak akkor funkcionál majd, ha a telefon össze van csukva.

A Motorolának egyébként nem ez az első ilyen jellegű megoldása. A tavaly debütált iDEN i880 még nem aktív, hanem csak passzív védelmet biztosít a baktériumok ellen. Ez a készülék különleges bevonatot kapott. A bevonat különlegessége abban rejlik, hogy antibakteriális hatású: az AgION-nak köszönhetően biztosak lehetünk abban, hogy legalább a telefonunk felülete nincs tele baktériumokkal.

A széthajtható kialakítású készülék sajnos méretes külső antennát kapott, ami igen csak meghatározza a telefon designját. A férfias megjelenésű Motorola iDEN i880 színes külső kijelzője alatt három dedikált zenegombot helyeztek el a fejlesztők, melyek segítségével akár úgy is elérhetők a zenei funkciók, hogy a telefont nem nyitjuk szét. A belül elhelyezett, TFT technológiájú fő display egyrészt 176×220 képpontos felbontásáról, másrészt 18 bites színmélységéről (262 ezer színárnyalat) ismerszik meg.

A fedlap felső részében található digitális fényképezőgép modulban egy 2 megapixeles felbontású CMOS képszenzor lakik, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők, de természetesen akár videózhatunk is a telefonnal. A Bluetooth kompatibilis, GPS funkciós és kihangosítható Motorola újdonság integrált memóriája miniatűr microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bővíthető – a gyári csomagban egy 64 MB-os kártyát találhatunk.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés