Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony Ericsson: 5 év, jelen és jövő

Kütyük

Sony Ericsson: 5 év, jelen és jövő

A Sony Ericsson most ünnepli alapításának ötödik évfordulóját.

A Sony és az Ericsson vegyes vállalatát 2001 októberében hozták létre, és jelenleg a világ negyedik legnagyobb távközlési gyártója – a Sony Ericsson nem titkolt célja, hogy bekerüljön az első háromba.

A Sony Ericsson első öt éve:
-2001: A Sony Ericsson megalapítása a Sony Corporation és az Ericsson 50-50 százalékos arányú vegyes vállalataként.

-2002: Az első termékek megjelenése a piacon.

-2003: A nagysikerű Sony Ericsson T610 piacra dobása.

-2004: A GSM Association a V800-at választja a ˝Legjobb 3G készülék˝-nek, a K750i pedig elnyeri a 2005/2006-os évre a ˝Legjobb mobil képkezelő eszköz˝ TIPA-díjat.

-2005: Megjelenik az első, széles rétegek számára elérhető 3G telefon, a K600i, és bejelentik az első Walkman márkanevet viselő zenetelefont. A gyártó elsőként dob piacra 3D-s Java játékokat kínáló készülékeket.

-2006: Az első, Cyber-shot márkanevet viselő képkezelő telefon megérkezése. A Walkman telefonok száma a piacon meghaladja a 10 milliót és bemutatkozik a cég első Bluetooth technológiájú karórája.

Ez tehát röviden a Sony Ericsson közelmúltja és jelene. Hogy mit hoz a jövő? Azt egyelőre még nem lehet pontosan tudni, de biztosak lehetünk benne, hogy a Sony Ericsson még számos érdekes új mobil fejlesztést tartogat a számunkra. Pletykák szerint már javában készül az első PlayStation brandes, elsősorban játékra kihegyezett telefon, aztán egyesek tudni vélik, hogy hamarosan be fog mutatkozni a cég első nagyfelbontású videókamera funkciós mobilja, Handycam néven, a fejlett TV-vevős Wega mobiltelefonokról már nem is beszélve.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés