Connect with us

Hirdetés

technokrata

Melyik a legolcsóbb, legjobb, leg…?

Kütyük

Melyik a legolcsóbb, legjobb, leg…?

Vélhetően mindenki tudni szeretné, hogy melyik szolgáltató mely csomagja nyújtja számára a leginkább kedvező ajánlatot…

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) kibővítette a hazai hírközlési piac valamennyi szolgáltatását bemutató portálját, a Tantusz-t. A portált az NHH 2005 novemberében hozta létre. A Tantusz kezdetben a három magyarországi mobilszolgáltató tarifái közötti eligazodást segítette – és a nagy siker jelezte, hogy a fogyasztók igénylik a pontos tájékoztatást. A nagy érdeklődés nyomán az NHH 2006 tavaszán a Tantusz-t szélessávkereső alkalmazással, majd a turisztikai szezon kezdetére a roaming tarifákat bemutató szolgáltatással egészítette ki.

Az eddig már több mint 2 millió alkalommal meglátogatott www.tantusz.nhh.hu portál most a vezetékes telefonszolgáltatók tarifáit összehasonlító, illetve a kábeltelevíziós szolgáltatók elérhetőségét bemutató modulokkal bővült ki – és ezzel gyakorlatilag a hírközlési szektor minden alapvető szolgáltatását, területét lefedi.

Juhász Károly, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője elmondta, hogy az immár új, egységes arculattal megjelenő Tantusz nagyon fontos eszköze a fogyasztói érdekek védelmének. Mint mondta, a tájékozott fogyasztó tud helyes döntéseket hozni és így nőhet a fogyasztói megelégedettség és csökkenhet a panaszok számai is.

Az új alkalmazások közül a Tantusz vezetékes telefon tarifa-összehasonlító a vezetékes telefonszolgáltatók egyéni előfizetők számára nyújtott csomagjait tartalmazza. A program a mobiltelefonos tarifa-összehasonlítóhoz hasonlóan az egyes felhasználók saját telefonálási szokásai, illetve a felhasználó által bevitt forgalmi adatok alapján végez költségbecslést és keresi meg a bevitt adatok alapján a legalacsonyabb költségű csomagokat.

A szintén a napokban induló kábeltelevíziós szolgáltatáskereső segítségével a fogyasztó pontos képet kaphat a saját lakóhelyén, az adott településen, utcában elérhető kábeltelevíziós szolgáltatókról.

A Tantusz adatai folyamatosan frissülnek és bővülnek. Az NHH eltökélt szándéka, hogy minden olyan adatot közzé tesz rajta, amivel a különféle hazai hírközlési szolgáltatásokat igénylő fogyasztók tudatos és helyes döntéseit segítheti.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés