Connect with us

Hirdetés

technokrata

3G-s, érintőképernyős karóratelefon az LG-től

Kütyük

3G-s, érintőképernyős karóratelefon az LG-től

Az LG Electronics a 2009-es Mobil Világkongresszuson mutatja be a világ első, piaci bevezetésre kész, érintőképernyős karóratelefonját. Az elegáns LG GD910 3G-kompatibilis videohívást és GSM hálózati hozzáférést tesz lehetővé. A karóratelefon szenzációként debütált a januári Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Vásáron (CES).

A barcelonai kongresszuson az LG bemutatja, hogyan videotelefonálhatunk a készülékkel, ez egyedi funkciónak számít a karóratelefonok körében. A karóratelefon a gyártó által már 2008-ban bemutatott prototípus továbbfejlesztett változata, így többek között teljes érintőképernyős kezelőfelülettel, 3G-kompatibilitással és videohívás funkcióval is rendelkezik.

Az LG új karóratelefonja első pillantásra csak egy csúcstechnológiás időmérőnek tűnik. Annak érdekében, hogy a készülék bármilyen alkalomhoz illő viselet legyen, a vállalat a vezető gyártók karóráinál fellelhető alkatrészeket ötvözte az eleganciával. A karóratelefon érintőképernyője edzett üvegből, háza pedig fémből készült, és mindössze 13,9 mm.

Az LG GD910 technológiailag éppoly fejlett, mint amilyen elegáns. A világon ez az első érintőképernyős karóratelefon, amely 7,2 Mbps 3G HSDPA hálózati csatlakozásnak köszönhetően nagysebességű adatátvitelt, a beépített kamera révén pedig videohívást tesz lehetővé.

A méret csökkentése során az LG GD910 nem vesztett funkcióiból, így a készülék nem csupán telefonálásra alkalmas, küldhetünk vele szöveges üzeneteket, és természetesen a pontos időt is mutatja. Mindezt a telefon 3,63 cm-es (1,43 inches) dinamikus Flash kezelőfelületére épülő érintőképernyő biztosítja.

A hangfelismerés-  amely Bluetooth fülhallgatóval vagy anélkül is használható -, megkönnyíti a telefonálást és a telefonkönyv használatát. A nagyobb kényelem érdekében az írott szöveget beszéddé átalakító technológia felolvassa a szöveges üzeneteket és az egyéb tudnivalókat. A telefon sztereó Bluetooth kapcsolatot, a zenei fájlok lejátszásához pedig beépített hangszórót is tartalmaz. A szervezettségről a naptár, valamint a számos név tárolására alkalmas telefonkönyv gondoskodik.

A telefon Európában és így Magyarországon is az év végétől lesz elérhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés