Connect with us

Hirdetés

technokrata

A gyermekpornó bűvöletében

Kütyük

A gyermekpornó bűvöletében

Átlagosan 35 ezerszer (!) próbálnak meg pedofil tartalmat kínáló website-okat meglátogatni az Egyesült Királyságban – naponta.

A szigetország egyik legnagyobb Internet-szolgáltatója, a BT felmérése szerint csak az elmúlt négy hónapban durván négymilliószor próbáltak meg illegális tartalmakhoz hozzáférni a brit pedofilok. Mivel az ISP Nagy-Britannia internet-hozzáférési piacának csupán mintegy harmadát tartja kezében, ezért a valós számok még ennél is nagyobbak lehetnek, vélekedtek a cégnél.

Korábbi felmérésre alapozva az is tisztán látható, hogy a trend egyre inkább erősödik – 2004 júniusa óta közel háromszorosára nőtt a gyermekpornót tartalmazó oldalakra való kattintások száma. A jelenség megfékezésére tett kísérletek eddig rendre kudarcot vallottak vagy csak igen csekély eredményt tudtak felmutatni. A Cleandeed programnak keresztelt kezdeményezés például, mely az Internet Watch Foundation által ártalmasnak minősített website-ok címeihez való hozzáférést akadályozza meg, eddig csak a töredékét regisztrálta a BT által mért adatnak.

Mi lehet az oka a folyamatos növekedésnek? Habár a szigetországbeli Internet-szolgáltatók többsége kiszűri az illegális tartalmakat, az ISP-k mintegy 20 százaléka nem kielégítő technológiát alkalmaz. John Carr, a Nemzeti Gyermekotthon jótékonysági intézménytől úgy nyilatkozott, hogy elfogadhatatlan az a tény, miszerint öt otthoni internetezőből egy szabadon hozzáférhet ezekhez a tartalmakhoz. Szerinte a szolgáltatók egyéni szabályozása nem válik, nem vált be, ezért törvényi rendelkezésre van szükség.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés