Connect with us

Hirdetés

technokrata

Továbbfejlesztették a Sony Ericsson P990i-t

Kütyük

Továbbfejlesztették a Sony Ericsson P990i-t

A Sony Ericsson a mai napon számos, újonnan kifejlesztett alkalmazást és szórakoztató tartalomra vonatkozó szolgáltatást jelentett be, melyet Wi-Fi-képes intelligens UMTS csúcstelefonja, a P990i számára dolgoztak ki.

2005 októberében a nemzetközi fejlesztői közösség számára megrendezett fórumon bemutatott funkciók a következők voltak:
-Támogatott push e-mail partnerek adatainak lekérése
-Víruskereső és tűzfal, valamint virtuális hálózati kliens a biztonságos üzleti felhasználás érdekében
-Névjegykártya szkenner
-Új szórakoztató tartalmak és funkciók.


A P990i a legfrissebb modell a Sony Ericsson sikeres okostelefonjainak sorában (P800, P900 és P910). A készülék tervezése a már jól bevált koncepción alapult, és jól felismerhető stílusjegyekkel rendelkezik. Elsősorban és mindenekelőtt kiválóan működő mobiltelefon, miközben az UMTS-technológia összes előnyét is kihasználja, beleértve a videohívást, a nagy sebességű adatletöltést valamint az internet böngészést teljes HTML-oldalak megjelenítésével. Ezek az új Opera 8 böngészővel, vízszintes formátumban jeleníthetők meg.

Push e-mail
A biztonságos, egyszerű és gyors hozzáférés az e-mailekhez és az internethez a valódi mobil iroda alapkövetelménye. Ez az a terület, ahol a P990i kétségkívül kiváló minősítést kaphat. A sokat utazó üzleti felhasználók számára rendkívül fontos az e-mailek és a naptár elérése az irodán kívül is, hiszen így munkájuk bárhol és bármikor végezhető.

A P990i az alább felsorolt számos push e-mail szolgáltatással használható:
AlteXia
Ericsson Mobile Office (EMO) (Try and Buy)
iAnywhere OneBridge
Intellisync
Microsoft Exchange ActiveSync
RIM – BlackBerry Connect
Seven
Visto
Szabványos e-mailezés – az IMAP IDLE parancs támogatása a szabványoknak megfelelő összes kiszolgálón rendelkezésre áll

Biztonság
A Sony Ericsson üzleti együttműködésbe kezdett a víruskereső és tűzfal szoftver gyártók óriásával, a McAfee-vel. Ennek eredményeképpen az e-mailezés és internet böngészés biztonságát a McAfee víruskereső és tűzfal garantálja. A kipróbálást követően megvásárolható szoftver a mobiltelefonra történő letöltések során ugyanazon szabvány alapján vizsgálja át az e-maileket, csatolt fájlokat és az internetes oldalakat, mint a jól ismert számítógépes alkalmazások. A távoli e-mailezést a vállalati hálózatok biztonságos elérése egészíti ki, hiszen a Sony Ericsson az alap szolgáltatásként biztosítja a Certicom ingyenes virtuális magánhálózati kliensét is a készülékhez.

Névjegykártya-olvasó
A telefonba épített fényképezőgép számos üzleti alkalmazást kínál a képkészítésre és megosztásra. A fejlesztők ezúttal még egy lépéssel továbbléptek, és a P990i 2 megapixeles felbontású, autofókuszos kamerát névjegykártya szkenner funkcióval is felruházták. A karakterfelismerő szoftver a névjegykártyáról beolvasott adatokat a P990i-n tárolt névjegyek közé helyezi.

A nagyméretű, 2,8 colos képátlójú QVGA (262 ezer színt megjelenítő TFT) érintőképernyőnek köszönhetően a teljes névjegy egyszerre beolvasható.

Szórakozás
A P990i felhasználói minden bizonnyal idejük meglehetősen nagy részét töltik üzleti úton. Az intelligens telefon új funkciói gondoskodnak arról, hogy ez a munkából kieső idő is a lehető legpihentetőbben és legszórakoztatóbban teljen. A P990i számos szórakoztató alkalmazását háromdimenziós hardvergyorsító támogatja. Az izgalmas Java játékok (például a Gameloft Vijay Singh Pro Golf 2005 játéka) lerövidítik a leghosszadalmasabb utazást is. A teljes értékű zenelejátszó pedig MP3, AAC és AAC+ formátumú fájlok lejátszására is alkalmas. A ˝Flight˝ módnak köszönhetően a zenelejátszó akkor is működik, ha a telefon ki van kapcsolva, így akár repülőgépen is használható.

Application Shop
A P990i készülékhez kifejlesztett új alkalmazások teljes választéka rögtön a piacra kerüléstől kezdve megvásárolható a Sony Ericsson alkalmazásokat árusító Application Shopban. Az Application Shop a ˝vásárlás előtti próba˝ koncepció fontos része. Itt lesz kapható a P990i tartozék Memory Stickjére előre letöltött próbaalkalmazások teljes verziója is. Az új mobiláruház segítségével az alkalmazások közvetlenül a telefonról vásárolhatók meg, és tölthetők le mobiltelefon hálózaton keresztül.

A P990i hazánkban 2006 második negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés