Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyönyörű kijelzős új mobilok: óriási felbontás – nagy képátló

Kütyük

Gyönyörű kijelzős új mobilok: óriási felbontás – nagy képátló

Hol vannak már azok az idők, amikor a színes kijelzős telefonok még olyan ritkák voltak, mint a fehér holló?

Ezek az idők bizony nem éppen tegnap voltak: a mobiltelefonokba szánt kijelzők az elmúlt időkben óriási fejlődésen mentek keresztül. A nálunk kapható, európai piacokra szánt mobilokban is egyre gyakrabban találkozhatunk nagy felbontású LCD-kkel, de ha igazán ragyogó kijelzőket szeretnénk látni, érdemes néhány pillantást vetni a japán mobil gyártók legfrissebb termékeire.

Itt van például rögtön a Panasonic 920P. Ebben a szétnyitható és egyben elforgatható kialakítású készülékben egy 3 colos képátlójú TFT display teljesít szolgálatot, melyről elég talán csak annyit mondanom, hogy a felbontása 854×480 pixel.

A rivális Sharp szintén most mutatta be új multimédiás készülékét, a 921SH-t. Ebben a slider modellben egy ugyancsak 854×480 képpontos TFT kijelző lakozik, melynek képátlója már eléri a 3,2 colt.

Az említett két telefontól felbontás tekintetében némileg le van maradva a ˝csak˝ 432×240 pixeles felbontású kijelzővel szerelt Sanyo W61SA, azonban ennek a telefonnak a 3 colos kijelzője már nem TFT, hanem OLED alapokon nyugszik.

Érdekesség, hogy színek tekintetében a 262 ezer színárnyalatú legfrissebb japán modellek némileg le vannak maradva azon európai telefonoktól, melyek már 16 millió színt képesek megjeleníteni. Megjegyzendő, hogy a Nokia jelenlegi N-sorozatú csúcsmodelljében, az N95 8GB-ban egy 2,8 colos képátlójú, 320×240 pixeles felbontású és 16 millió színű TFT LCD lelhető fel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés