Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kamerás mobilok: megapixel háború után optika fejlesztés

Kütyük

Kamerás mobilok: megapixel háború után optika fejlesztés

Az előrejelzések azt mutatják, hogy a fényképezős mobiltelefonok térnyerése az előttünk álló években is folytatódni fog.


Az InfoTrends/CAP Ventures piackutató cég legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy míg idén ˝csak˝ 370 millió, addig 2009-ben már várhatóan nem kevesebb mint 847 millió kamerás telefont fognak eladni világszerte.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy ebből a trendből nem csak a mobilgyártók kapacitálhatnak, hanem többek közt a mobil operátorok, illetve a fénykép előhívó cégek is, lévén, hogy stabilan nő a telefonnal küldött képek, illetve a kinyomtatott fotók mennyisége. 2005 és 2009 évente várhatóan átlagosan 43 százalékkal nő majd a papírra vetett mobil fényképek száma, a mobil képküldési szolgáltatások kapcsán pedig duplázásra lehet számítani ugyanebben az időszakban.

˝Alig két év telt el azóta, hogy megjelent az első 1 megapixeles kamerás mobil, és ma már akár 8 megapixeles készüléket is vásárolhatunk a piacon˝ – mondta Jill Aldort, az InfoTrends/CAP Ventures egyik vezető munkatársa, aki szerint rendkívül örvendetes, hogy telefonok fényképminősége látványos mértékben javul. Aldort úgy véli, hogy a megapixel háború hamarosan csillapodni fog, és a gyártók a felbontás már-már értelmetlen növelése helyett inkább az optikák minőségén és szolgáltatási körén fognak javítani.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés