Connect with us

Hirdetés

technokrata

A parasztok mobillal távirányíthatják a teheneket

Kütyük

A parasztok mobillal távirányíthatják a teheneket

Az ausztrál farmerek hamarosan már mobiltelefon segítségével, illetve Interneten keresztül is terelgethetik állataikat, legyenek azok akár a világ másik végén.


Egy a New England Egyetem munkatársai által kifejlesztett új technológia lehetővé teszi, hogy a gazdák távolról nyissanak ki például egy karámajtót, vagy egy itatócsapot, ezenkívül pedig a raktárkészlet távoli monitorozására is lehetőségük nyílik.

A kísérleti rendszer természetesen kétirányú kommunikációra képes, tehát nem csak a farmer tud kontrollálni bizonyos dolgokat, hanem a rendszer adott esetben SMS-ben jelzi, ha az itatókban lévő víz szintje túlságosan lecsökkent, vagy, ha hívatlan látogató érkezett a telekre. A rendszer a későbbiekben az egyes állatok távolról történő tömegmérésére is fel lesz készítve: a felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

A különleges mobiltelefonos, Internetes technológia a várakozások szerint akár már tizenkét hónapon belül megjelenhet a kereskedelmi forgalomban. Az árazással kapcsolatban egyelőre nincsenek információink.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés