Connect with us

Hirdetés

technokrata

Spéci videószemüveg mobilokhoz: indulhat a film!

Kütyük

Spéci videószemüveg mobilokhoz: indulhat a film!

A mobiltelefonos televíziózás térnyerésével párhuzamosan a jövőben egyre fontosabb szerephez fognak jutni a mobilokhoz csatlakoztatható videószemüvegek.


A Kowon Technology nevezetű dél-koreai gyártó a napokban jelentette be MSP-209 típusjelzésű, kifejezetten telefonokhoz szánt videószemüvegét, mely 199 ezer won, vagyis mintegy 44 ezer forint ellenében nyújt minden korábbinál kiválóbb mobil vizuális élményt.

Miközben a telefonokon egyre több digitális tartalom, videóanyag és élő televíziós közvetítés áll a rendelkezésünkre, a készülékek kijelzője az elmúlt időkben szinte alig növekedett, és értelemszerűen nem is nagyon nőhet, hiszen a mobiloknak alapvetően kicsiknek kell maradniuk. Itt jön be a képbe a videószemüveg, mely olyan élményt nyújt a felhasználónak, mintha egy nagyképernyős TV-t nézne néhány méteres távolságból.

A Kowon Technology újdonságában két darab 4,2×4,8 milliméter méretű folyadékkristályos kijelző teljesít szolgálatot. A kijelzők egyenként 2-2 grammot nyomnak a mérlegen, és a szemüveg össztömege sem éri el a 60 grammot.

A fejlesztők elmondása szerint a 320×240 pixeles felbontású LCD-ket közelről nézve az embernek pontosan olyan érzése támad, mintha 2 méterről egy 32 colos képátlójú hagyományos televíziós készüléket látna. A fülhallgatós szemüveg energiaellátásáról egy nagy kapacitású lítium-polimer akkumulátor gondoskodik, mely több mint 8 órás folyamatos működést tesz lehetővé.

A Kowon Ázsia után Európában is meg kívánja honosítani új termékét, melynek máris készül az utódja: ebben már két darab 640×480 pixeles kijelző található.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés