Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone: 40 százalékkal olcsóbb roaming Európában

Kütyük

Vodafone: 40 százalékkal olcsóbb roaming Európában

A Vodafone a közeljövőben jelentős mértékben csökkenteni kívánja az európai mobiltelefonos roaming költségeit.

A vörös színekben pompázó szolgáltató bejelentette, hogy a Vodafone előfizetők által fizetendő európai roaming díjak 2007 áprilisáig átlagosan 40 százalékkal fognak mérséklődni – a tavalyi nyári költségekhez képest. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az előfizetők roaming percdíja 0,90 euróról (233 forint) átlagosan 0,55 euróra (142 forint) fog mérséklődni.

˝Az Európai Bizottság és az Európai Parlament az elmúlt időkben egyértelművé tette, hogy változásokat szeretne a túlzottan magas roaming díjak kapcsán. Mostani bejelentésünkkel ezen elvárásoknak szeretnénk megfelelni. Célunk, hogy előfizetőink tartósan alacsony roaming díjak mellett mobilozhassanak˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Arun Sarin, a Vodafone vezérigazgatója.

A Vodafone Magyarország szerint rendkívül sikeres a tavaly indított Passport szolgáltatás, melynek lényege, hogy egy egyszeri, mintegy 200 forintos kapcsolási díj kifizetése után a roaming hívások percdíjai megegyeznek a hazai hívásokéval – természetesen csak a Vodafone szerződéses partnerei esetében. A 15-20 másodperces roaming hívásokat lebonyolítók számára természetesen nem jelent ideális választást a Passport, mindenesetre a felmérések azt mutatják, hogy a Passport hatására jelentősen nőtt a roaming hívások mennyisége és hossza. A Vodafone csoporton belül jelenleg mintegy ötmillióan használják az új szolgáltatást, melynek köszönhetően a roaming átlagos percdíja több mint 30 százalékkal csökkent az egy évvel korábbi adatokhoz képest.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés