Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG kifejlesztette mobiltelefonba építhető LTE-modemét

Kütyük

Az LG kifejlesztette mobiltelefonba építhető LTE-modemét

Az LG Electronics (LG), a mobilkommunikációs piac egyik vezető technológiai fejlesztője és készülék-tervezője, önállóan kifejlesztette a mobiltelefonokba építhető első olyan modemchipjét, amely a 3GPP Long Term Evolution (LTE) technológiára épül.

A modem vezeték nélküli letöltéskor elméletileg 100 Mbps (megabit/másodperc), feltöltéskor pedig 50 Mbps sebességet tesz lehetővé. Ez jelentős előrelépés a piaci bevezetésre készen álló 4G telefon továbbfejlesztéséhez. A negyedik generációs mobiltelefon-technológiák szabványáért folyó versenyben a legbiztosabb befutónak az LTE technológiára épülő, a piacképes 4G-s telefonokhoz nélkülözhetetlen chipmodem tűnik.

Az LG a koreai Anyang városában található mobilkommunikációs technológiai kutatóintézetében mutatta be, mire képes a chip: az ott elért vezeték nélküli letöltési sebesség 60 Mbps, a feltöltési sebesség pedig 20 Mbps volt. A piacon jelenleg elérhető leggyorsabb telefonok a HSDPA technológia használatával legfeljebb 7,6 Mbps letöltési sebességre képesek.

Egyre nő az igény a magasabb letöltési sebességre, hiszen az emberek egyre többször használják mobiltelefonjukat filmnézésre, zenehallgatásra és internetes böngészésre. A 100 Mbps sebességű LTE technológia használatával a felhasználók egy percen belül letölthetnek egy 700 MB méretű filmet. Az LTE technológiával négy HD minőségű film adatfolyama is kezelhető lesz egyidejűleg anélkül, hogy betöltési időre (pufferelésre) lenne szükség.

A nagyobb mobilszolgáltatók többsége tervezi az LTE-alapú 4G technológia bevezetését. Mivel ez a meglévő WCDMA technológia későbbi evolúciós lépésének tekinthető, a WCDMA-szolgáltatók 85 százaléka sokkal kedvezőbb feltételek mellett frissítheti hálózatát az LTE szabványra, mintha más technológiára épülő új hálózatot kellene kiépítenie.

A Strategy Analytics piackutató cég szerint az LTE mobiltelefonok világméretű piaca a várakozások szerint a 2012-es 70 millió értékesített készülékről 2013-ra duplájára, 150 millióra nő majd.

A mobilszolgáltatók mára kiépítették LTE teszthálózataikat, jelenleg pedig korai stádiumban lévő mobiltelefonokkal kísérleteznek. A várakozások szerint az első LTE technológiára épülő mobiltelefonok 2010-ben kerülnek piacra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés