Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az összes Nokia okostelefon Wi-Fi és VoIP támogatást kap!

Kütyük

Az összes Nokia okostelefon Wi-Fi és VoIP támogatást kap!

Két éven belül a Nokia összes okostelefonja fel lesz vértezve Wi-Fi képességgel és VoIP funkciókkal – nyilatkozta a vállalat egyik vezető munkatársa a CTIA Wireless szakkiállításon.


Nigel Rundstrom, a piacvezető finn cég egyik alelnöke az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy egyelőre kérdéses, hogy a mobilosok pontosan mire és hogyan használják majd a Wi-Fi nyújtotta lehetőségeket, az viszont biztos, hogy a VoIP (Voice over Internet Protocoll) szolgáltatások nagy sikernek örvendenek majd a körükben.

Szakértők szerint kiemelt fontossággal bír, hogy a Nokia most nyíltan elkötelezte magát az említett két technológia mellett, hiszen például az EDGE adatátviteli rendszer relatíve gyors előretörésében fontos szerepe volt annak, hogy a Nokia néhány évvel ezelőtt támogatásáról biztosította az akkor még csak fejlesztés alatt álló új szabványt. Most minden esély meg van arra, hogy a Wi-Fi és a mobil VoIP a Nokia segítségével az EDGE mintájára hamarosan széles körben el fog terjedni.

Mint ismeretes, a Nokia a nagyobbik, 9500 típusjelzésű kommunikátort Wi-Fi kompatibilissé tette, ellenben a 9300 típusú kistestvérből már kihagyta ezen funkciókat.

Az ABI Research piackutató cég egyik nemrégiben napvilágot látott tanulmányából kiderül, hogy 2009-ben várhatóan már nem kevesebb mint 50 millió olyan mobiltelefon talál majd gazdára világszerte, mely egyrészt Wi-Fi, másrészt pedig VoIP kompatibilis. Ezen készülékek piaci részesedése az említett esztendőben várhatóan meg fogja haladni a 7 százalékot.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés