Connect with us

Hirdetés

technokrata

A ProRail GSM-R kommunikációs rendszerének fejlesztésébe kezd

Kütyük

A ProRail GSM-R kommunikációs rendszerének fejlesztésébe kezd

A ProRail, a holland vasúti szolgáltató a MobilRail-lel, vagyis a Nokia Siemens Networks és a holland telekommunikációs üzemeltető, a KPN N. V. közös vállalkozásával együttműködésben fejleszti telekommunikációs rendszerét.

A MobilRail olyan teljeskörű szolgáltatást kínál a ProRail számára, melyben a  hálózat tervezésén át a beruházáshoz szükséges beszerzéseken keresztül a kiépítési munkálatokig és a logisztikai- és a projektvezetésig mindent biztosít. Ennek eredményeképpen a hálózat teljes fejlesztése három éven belül befejeződik. A projekt a hálózati elemek időszerű bevezetését biztosítja.

A Nokia Siemens Networks GSM-R (GSM-R Railway) kommunikációs rendszere mobilizálja és egységesíti a digitális vasúti kommunikációt azáltal, hogy a jelzési és működési információkat közvetlenül a vonat kezelőjéhez juttatja el, lehetővé téve ezzel a nagyobb sebességet és a sűrűbb vonatforgalmat.

“A GSM-R rendszer fejlesztésével korszerűsítjük a hálózatot és lehetővé tesszük, hogy a ProRail még több kiváló minőségű, modern szolgáltatást nyújthasson. Különösen a GPRS fejlesztése kínál új lehetőségeket a rendszer használatában.” – mondta Henk Dijkstra, a GSM-R ProRail menedzsere.

“A Nokia Siemens Networks arra törekszik, hogy világszínvonalú GSM-R rendszerével és szolgáltatásaival támogathassa a ProRail biztonságos működését, a kíváló mínőségű szolgáltatások biztosítását, valamint a hatékony vasúti közlekedés kialakítását.” – emelte ki Paul Broekhuizen, a holland Nokia Siemens Networks vasúthálózati igazgatója.

A ProRail az egyetlen GSM-R felhasználó Hollandiában, mely a jelenlegi fejlesztéssel  az Egységes Európai Vasúti Integrált Rádióhálózat (EIRENE) feltételmódosításainak is eleget tehet.

A hálózat korszerűsítése lehetővé teszi, hogy a GSM-R rendszer többek között olyan új vasúti szolgáltatásokat támogasson, mint az Infoplus, amely különböző utazási információkat nyújt az utasok számára a vasúti peronokon: információs táblákon vagy hangosbemondón keresztül például a legfrissebb, pontos vasúti menetrendről tájékoztat.

A fejlesztés a GSM-R Menedzsment Rendszerét (OSS) is lefedi, melynek következtében a ProRail telepíti a railway@vantage-et, amely szerves része a Nokia Siemens Networks GSM-R megoldásának.

A Nokia Siemens Networks napjainkig 15 ország 50.000 kilométernyi vasútvonalán telepített több mint 20 GSM-R hálózatot, így vált elsővé a GSM-R eladásokban mind a hálózatok számát, mind pedig a GSM-R működésű vasútvonalak hosszát tekintve.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés