Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vállalati e-mail elérés több mint 80 millió Nokiára

Kütyük

Vállalati e-mail elérés több mint 80 millió Nokiára

A Nokia ma bejelentette, hogy a Microsoft Exchange ActiveSync használatára alkalmas készülékek széles skáláját kibővítette az összes Nokia S60 3rd Edition készülékre.

43 fajta Nokia készülék mostantól képes a Mail for Exchange mobil email alkalmazást kezelni, és ezáltal a Nokia rendelkezik a legtöbb olyan készülékkel, amely ezt a minden másfajta üzenetküldő szolgáltatásnál többek által választott megoldást képes futtatni. A Nokia azt is bejelentette, hogy a Mail for Exchange a jövőben megjelenő Nokia Eseries és Nokia Nseries készülékeken már elérhető lesz.

Ezzel a bejelentésével a Nokia körülbelül 80 millió mobilfelhasználó számára – amely a világszerte mára összesen eladott Nokia S60 3rd Edition konvergáló készülékek száma – teszi lehetővé, hogy elérje az Exchange Serveren található e-mail postafiókjaikat.

“A Nokia és a Microsoft együttműködése, hogy lehetővé tegyük a vállalkozások és sokat utazó szakemberek számára, hogy mobilkészülékükről elérjék vállalati leveleiket, valóban példa nélküli. Rajtunk kívül egyetlen készülékgyártó sem kínálja a Microsoft Exchange-ről e-mail postafiókok százmillióit azonnal mobilizálni képes készülékek ilyen széles skáláját – mondta Anssi Vanjoki, a Nokia piacokért ügyvezető alelnöke. – A mobilitás költségei csökkennek azáltal, hogy a vállalkozások kiaknázzák a meglévő Microsoft Exchange infrastruktúrát, és annak is elég nagy a valószínűsége, hogy az alkalmazottak jó része már rendelkezik egy vagy több készülékkel abból a 43 típusból, amely képes futtatni az Exchange ActiveSync-et.”

“A Nokia nagyra becsült partnerünk, és igazán örülünk, hogy 80 milliónyi S60 3rd  Edition felhasználó számára egyszerűbben elérhetővé teszik az Exchange Server előnyeit – mondta Terry Myerson, a Microsoft Corp. Exchange Server alelnöke. – Ez a Nokiával közös bejelentésünk világosan rámutat, hogy milyen elengedhetetlen a fogyasztók és a vállalkozások számára, hogy a hagyományos desktop alkalmazásokon kívül mobilkészülékeikkel is képesek legyenek hozzáférni az Exchange Serveren található adatokhoz. A Nokia mai bejelentésével megadja felhasználóinak ezt a hozzáférést és ezzel segíti őket abban, hogy produktívabbak legyenek.”

Azok a Nokia tulajdonosok, akiknek a vállalata Exchange-et használ, többféle módon beállíthatják a Mail for Exchange-et készülékeiken, további szolgáltatás megrendelése vagy előfizetési díj fizetése nélkül: az e-mailt beállító kiegészítő programmal a kezdőoldalon, a Letöltések (Download) könyvtárból elindítva az alkalmazást, vagy akár a Beállítás Varázsló (Settings Wizard) segítségével. Az alkalmazás sikeres telepítése után, a felhasználó aktuális e-mail adatainak beállításával biztonságos csatornán keresztül azonnal hozzáférhet irodai levelezéséhez, naptárjához, címlistájához, teendőinek listájához vagy céges mappáihoz.

“A vállalati és IT-biztonsági előírásokat komolyan vesszük, és egy összehasonlító tanulmány is rámutatott arra, hogy a készülékmenedzsment és a biztonsági előírások az olyan készülékekre, mint például a Nokiákra Eseries, szigorúak – tette hozzá Vanjoki úr. – Ez meggyőzheti a vállalati és az informatikai vezetőket, amikor munkatársaik mobilizálása során a különböző készülékmárkák közül választanak.”

Az Exchange Server 2007-hez kapcsolódva a Mail for Exchange segítségével olyan alkalmazásokat futtathatunk, mint például az Autodiscover, amely drasztikusan leegyszerűsíti a beállítási folyamatot, mivel az e-mail postafiók birtokosát csak arra kéri, hogy Nokia készülékén adja meg e-mail címét, jelszavát, domain- és felhasználónevét. Az elfoglalt felhasználók közvetlenül Nokia készülékükről állíthatják be irodán kívüli automatikus válaszleveleiket; külföldi barangolásaikkor kérhetnek szinkronizálást.

Míg az Exchange ActiveSync protokoll sokféle készülékkel kompatibilis, addig a Nokia felhasználók olyan beállításokat is használhatnak, amelyek jelenleg nem hozzáférhetőek a másfajta, Exchange ActiveSync licencet használó készülékeken. Ilyenek például az e-mail fontosságának (prioritásának) beállítása, az értesítés az egymással ütköző megbeszélésekről, az egyedülálló globális címlista alkalmazás a munkatársak elérhetőségeinek gyors kikeresésére, és a mindenféle típusú csatolt fájlok, nem csupán a képformátumok, letöltése és szerkesztése; olyan elengedhetetlen beállítások ezek, amelyeket a felhasználók elvárnak majd mobil e-mail alkalmazásaiktól.

A Microsoft Exchange Server az üzletág vezető szerver-megoldása az e-mailek, naptárak és egységesített üzenetek továbbítására. A Microsoft Exchange Server 2007 pedig a dinamikus és holisztikus, egységesített kommunikációs élmény alapját teremti meg, amelyet arra terveztek, hogy megfeleljen a modern üzleti világ kihívásainak és üzenetküldési igényeinek. Az Exchange Server 2007 felhasználóinak bárhol a világon hozzáférést biztosít az információkhoz, fejlett beépített védelemmel és nagyobb működésbeli hatékonysággal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés