Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új TI mikorchip: digitális TV szolgáltatások mobilon

Kütyük

Új TI mikorchip: digitális TV szolgáltatások mobilon

A Texas Instruments egy olyan új, egy chipes megoldás fejlesztésén dolgozik, mely elsősorban arra hivatott, hogy az élő televíziós adásokat meghonosítsa a mobiltelefonokon és az egyéb hordozható eszközökön.

A Hollywood fejlesztési kódnevet viselő mikroprocesszor a vezeték nélküli eszközök szegmensében nemrégiben elfogadott új digitális televíziós szabványokkal kompatibilis. A Texas Instruments az új chip kapcsán a DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld) és az ISDB-T (Integrated Services Digital Broadcasting – Terrestrial) szabványokat kívánja támogatni. Észak-Amerikában és Európában az előbbi, Japánban pedig az utóbbi szabvány fog domináns szerepet játszani.

A vadonatúj mobil televíziós adások páratlanul jó minőségűek lesznek: sebességük 24 képkocka/másodperc lesz és a hangzásuk sem hagy majd kívánni valót maga után. A Texas Instruments szerint a mobil televíziózás olyan új távlatokat nyit a telefonok terén, mint a HDTV a televíziós készülékek piacán. Idővel egyébként a mobilokon is elérhetők lesznek majd különböző PPV (Pay Per View) és OD (On Demand) szolgáltatások.

A Hollywood mikrochip első prototípusai 2006-ban látnak majd napvilágot, a végleges változat pedig előreláthatóan 2007-ben jelenik meg a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés