Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezetékmentes internetezés barangolással

Kütyük

Vezetékmentes internetezés barangolással

A T-Systems a kávéházakban, repülőtereken és szállodákban lévő, vezeték nélküli internetes csatlakozási pontok üzemeltetőinek összekapcsolásával egységes barangoló szolgáltatást kíván kialakítani.

A Deutsche Telekom rendszerszervező leányvállalata elsőként hozzávetőleg tízezer Wi-Fi hotspotot, azaz csatlakozási pontot tervez bevonni a rendszerbe, hosszabb távon azonban komolyabb célt jelöltek meg: a világon létező összes csatlakozási pont minimum felére ki kívánják terjeszteni a szolgáltatást. Ez pedig nem kis feladat lesz, lévén az előrejelzések szerint másfél év múlva a hotspotok száma már 135 ezerre emelkedik – tavaly év végén még ˝csak˝ 35 ezer ilyen csatlakozási pont volt megtalálható szerte a világban.

Általában 5-10 eurót kérnek egy óra vezeték nélküli internetes csatlakozás biztosításáért a hotspot üzemeltetők (szállodák, konferencia központok, bárok stb.). A T-Systems Wi-Fi szolgáltatása elérhetővé tenné az előfizetők számára, hogy ezen, a rendszerbe kapcsolt szolgáltatók bármelyikéhez csatlakozhasson. A cég elképzelése értelmében az ennek során felmerülő költségeket az előfizető havi rendszeres számláján egyenlíthetné ki, ezzel téve egyszerűvé a használatot. A T-Systems egyébként nem foglalkozik csatlakozási pontok üzemeltetésével, és ezt nem is tervezi a jövőben sem.

A Deutsche Telekom leányvállalata szerint a hotspot szolgáltatási díjak előtt jelentős csökkenés áll Európában. Mindez nem a távoli jövőben várható, a T-Systems szerint a jelenség hamarosan bekövetkezik. ˝Nem hinném, hogy maga a szolgáltatás ingyenes lesz, de a jelenlegi igen magas díjaknak csökkenniük kell.˝ – mondta Christian Wollner, a vállalat termékmenedzsere.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés