Connect with us

Hirdetés

technokrata

U15: a Siemens legújabb harmadik generációs mobiltelefonja

Kütyük

U15: a Siemens legújabb harmadik generációs mobiltelefonja

A tavaly ősszel bemutatott, UMTS-rendszerű hálózathoz kifejlesztett készülék videotelefonként működik, s nagy sebességgel képes filmek továbbítására is.

Emellett a telefon rendelkezik valamennyi multimédiás funkcióval, így videofelvételt készíthetünk vele, kép- és videoüzeneteket küldhetünk és fogadhatunk, s a zenebarátoknak MP3 lejátszót is beleépítettek. Mindemellett az U15 kialakítása stílusos és igazodik a legújabb formatervezési trendekhez. A készülék a magyarországi UMTS-hálózat év végére várható kiépülésével egyidőben kerül a hazai üzletekbe.


Az U15 készülék segítségével videohívásokat bonyolíthatunk le, a UMTS-technológia pedig lehetővé teszi a nagysebességű internetelérést és adatátvitelt. A Siemens modellje zökkenőmentesen kommunikál a GSM-hálózatokkal is, így segítségével a föld kerekén bárhol elérhetőek leszünk.

A két beépített digitális VGA kamera segítségével a telefon fényképek és videofelvételek készítésére is alkalmas, s multimédiás funkciói segítségével filmeket és zenéket tölthetünk le. A videókat a 65 ezer szín visszaadására képes, 176×220 pixeles kijelzőn nézhetjük meg, s 64 MB tárhely gondoskodik a fontos felvételek megőrzéséről.

Az MP3 lejátszó segítségével a zenerajongóknak még a hosszú utazások alkalmával sem kell lemondanunk a kikapcsolódásról. A sport szerelmesei élőben nézhetik meg a sportközvetítéseket, a filmrajongók pedig egyetlen gomb segítségével le tudják tölteni a filmelőzeteseket és mozihíreket. Képüzeneteinket MMS-en keresztül továbbíthatjuk, a készülék kezelését pedig hangirányítás és -tárcsázás könnyíti meg. Emellett a telefon széles tárházát kínálja az irodai funkcióknak is, így e-mail kliens valamint Outlook-kompatibilis határidő-, feljegyzés- és telefonkönyv-funkcó segít bennünket abban, hogy minél hatékonyabban intézzük ügyeinket.

A Java technológiának köszönhetően az új alkalmazásokat letölthetjük, cserélhetjük és másokkal is megoszthatjuk. Szórakoztatásunkra három programot is beépítettek, többek között az ANNO 1503 és a Worldmate stratégiai játékok mobiltelefonra kifejlesztett változatát, de emellett globális időzóna-információkat, időjárás-előrejelzést és térképeket is találhatunk rajta. A 140 grammos készülék Bluetooth-szal is csatlakoztatható más kiegészítőkhöz, s a kiváló hangminőség biztosítása érdekében tartozékként jár hozzá egy sztereó fejhallgató is.

Az egyelőre csak a harmadik generációs hálózattal rendelkező országokban kapható U15 telefon a magyarországi UMTS-hálózat év végére várható kiépülésével egyidőben kerül a hazai üzletekbe.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés