Connect with us

Hirdetés

technokrata

Funkciók, amelyekkel a mai állásportáloknak rendelkeznie kell

állásportál

LifeStyle

Funkciók, amelyekkel a mai állásportáloknak rendelkeznie kell

Funkciók, amelyekkel a mai állásportáloknak rendelkeznie kell

Mivel a munkaerő-felvétel minden vállalkozás és szervezet számára megkerülhetetlen tevékenység, ezért mindenki azon dolgozik, hogy megtalálja azokat az opciókat, amelyek maximalizálják az eredményeket, és minimalizálják a költségeket.

Ezek közül az egyik leghatékonyabb talán egy dedikált karrierportál felkeresése, mint amilyen például a kaposvarállás is. Mielőtt azonban elköteleznénk magunkat egy konkrét webhely mellett, érdemes elemezni annak az egyes funkcióit, hogy felmérhessük hasznos lesz-e számunkra a jövőben a tehetségek felkutatásához.

Adaptív toborzási eszközök

Mivel minden vállalkozás egyedi, így a munkafelvételi módszerek is különbözhetnek. Például egy átlagos cég egy belépő szintű pozícióhoz egy egyszerű toborzási ciklust alkalmaz, beleértve a telefonos interjút, a felmérést, a személyes interjút és az azt követő felvételt. A vezetői pozíciók esetén azonban ez a folyamat akár több szakaszból is állhat.

Ezért fontos, hogy az általunk választott állásportál tudjon ehhez alkalmazkodni, és olyan funkciókat kínáljon, amelyek leegyszerűsítik a folyamatot. Ilyen lehet például a fentebb is említett állásportálon már működő videós álláspályázat, amelynek a segítségével könnyebben kiszűrhetők a potenciális jelöltek.

Munkáltatói márka

Egy vállalkozásnak alapból ügyelnie kell az imázsára, de ez kiemelten fontos, ha egy megüresedett pozícióra keresünk embereket. Manapság ugyanis a jelöltek számára már nem feltétlenül a fizetés nagysága a legfontosabb, hanem a cég kultúrája.

Olyannyira, hogy egy 2018-as tanulmány kimutatta, hogy az álláskeresők közel fele (48%) szerint a munkáltatói márka meghatározó tényező egy új munkalehetőség mérlegelésekor. Ezért az általunk választott portálnak biztosítania kell annak a lehetőségét, hogy ebbe a cégünk betekintést tudjon adni a jelölteknek.

Pályázók tapasztalata

Az álláskeresők cseppet sem vágynak arra, hogy a jelentkezéseik során hosszú és bonyolult űrlapokat kelljen kitölteniük. Ezért nagyon fontos, hogy ellenőrizzük a portál által kínált lehetőségek sokféleségét. Ilyen lehet például az önéletrajz készítése és feltöltése, valamint az oldal keresőjében kulcsszavak, munkaköri leírások, hely vagy munkakörök alapján történő keresés.

Integrált interjú ütemezés

A fentieken túl az is egy hasznos funkció egy állásportálon, ha lehetővé teszi az interjúk egyszerű ütemezését. Így a jelentkezők és az interjúztatók megállapodhatnak egy olyan időpontban, amely mindkét félnek megfelelő anélkül, hogy telefonon vagy email-ben hosszasan kellene egyeztetniük.

Végül irányuljon a fókusz a releváns tehetségek megtalálására!

A megfelelő karrierportál nélkül nagy esély van arra, hogy számos irreleváns önéletrajzot kapjunk. Ezért érdemes egy olyan webhelyet választani, amely megfelelően szűri a jelentkezéseket, hogy ezzel időt takarítsunk meg, és a potenciális jelöltekre tudjunk összpontosítani.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés