Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjavítható a látás?

lézeres szemműtét

LifeStyle

Megjavítható a látás?

Megjavítható a látás?

Melyik szemüveges ne vágyna arra, hogy a plusz lencsék nélkül is jól lásson? És létezik olyan kontaktlencsés, aki még soha nem kívánta azt, hogy bár ne kellene naponta a szemébe nyúlnia? Valószínűleg nem. De akkor mi lehet számukra a megoldás? Megjavítható a látás?

Majdnem mindenkinek van egy ismerőse, aki az egész baráti kört a látásjavító módszereivel fárasztja. Egyesek a szemtornára esküsznek, mások a bazárokban kapható, műanyag, lyukacsos szemüvegre, de feltehetően senkit sem lep meg az a tény, hogy ezektől bizony nem lesz jobb a látásunk. A szemtorna hasznos, és valóban segíthet, hogy elkerüljük a száraz szem szindrómát, a fejfájást és talán egy kicsit lassíthatjuk is vele a rövidlátás kialakulását, de megállítani nem tudjuk.

Ezért aztán a legtöbben időpontot kérnek a szemészükhöz, aki elsőre általában szemüveget javasol, de ha nincs kizáró ok, akkor a kontaktlencse is szóba jöhet. Ezek a megoldások ideig-óráig még jónak is tűnhetnek, de azért vannak hátrányaik. Szemüveget például nem tudunk folyamatosan viselni. Nem hordjuk mondjuk ébredéskor, így csak vakon tapogatózunk a szemüveget keresve, de szintén nem viseljük például úszás közben vagy ha valamilyen kontaktsportot űzünk. A kontaktlencse már talán több élethelyzetben biztosíthatja az éles látást, viszont sajnos nagyon könnyen okoz mikrosérüléseket a kötőhártyán, gyulladásokat és sok-sok kellemetlenséget, ha túl sokáig viseljük, vagy ha nem megfelelően tisztítjuk és tároljuk.

Akkor mi az ideális megoldás a látásproblémáinkra?

A legfőbb kérdés az összes látásproblémával küzdő fejében ilyenkor az, hogy el tudja-e hinni, hogy szemüveg és kontaktlencse nélkül is élesen láthat. Ma már szerencsére számos online olvasható történet, vélemény és értékelés bizonyítja azt, hogy bátran hihetnek az éles látás visszaszerzésében, méghozzá a lézeres szemműtét jóvoltából.

Bár az eljárást műtétnek nevezik, valójában egy nagyon gyors, fájdalommentes és a legújabb technológiáknak köszönhetően kíméletes beavatkozásról van szó.

Lézeres látásjavítással orvosolható a rövidlátás, a távollátás, öregszeműség és még azoknak is megoldást kínál, akik astigmiával küzdenek, vagyis korábban úgynevezett cilinderes lencsét hordtak.

Hogyan zajlik egy lézeres szemműtét?

A lézeres látásjavításhoz vezető úton az alkalmassági vizsgálat az első lépés, persze már a bejelentkezésnél is érdemes olyan klinikát választani, amely nagy figyelmet fordít arra, hogy kiváló szakemberek, nyugodt környezet, professzionális hozzáállás és teljes tájékoztatás fogadjon minket.

A sokak által dicsért, margitszigeti Focus Medicalnál nagy hangsúlyt fektetnek az alapos alkalmassági vizsgálatra, ahol amellett, hogy felmérik, elvégezhető-e a beavatkozás, személyre szabottan segítenek a kezeléstípus kiválasztásában, és minden felmerülő kérdésre is készséggel válaszolnak.

Ha kiválasztottuk azt az eljárást, ami végre megszabadíthat a szemüvegtől és a kontaktlencsétől, akkor kapunk egy komplett ütemtervet a kezelésről és a kontrollokról, illetve egy csomó tanácsot is arra vonatkozóan, hogyan készüljünk fel a beavatkozásra, hogyan érkezzünk a klinikára és hogy mire figyeljünk, amikor a párperces műtétet követően boldogan távozunk a Margitszigetről.

A Focus Medicalnál a lézeres szemműtét időtartama 5-15 perc, ám ebből a tényleges műtéti rész szemenként mindössze 1-2 percet tesz ki. Jól hangzik, nem? Vannak, akik attól félnek, hogy még 1-2 percig sem tudnak mereven egy irányba nézni, ezért esetleg nem sikerül jól a kezelés, de ők is megnyugodhatnak, hisz a modern lézerek rendelkeznek szemkövető funkcióval, így ha véletlen nem is pont arra nézünk, amerre kellene, akkor is a megfelelő helyen korrigálja a fénytörési hibáinkat a lézer.

Aki esetleg azt gondolja, hogy a lézeres látásjavítás fáj, az nagyot téved. Még a régebbi, kevésbé kíméletes beavatkozásokat is érzéstelenítő szemcseppel végzik, a mai legmodernebb eljárásoknál pedig a műtét szinte nem is érinti azokat a területeket, ahol sűrűbben fordulnak elő érzőidegek, ezért a műtét teljesen fájdalommentes.

Természetesen a kezelés után be kell tartani az orvosi utasításokat, rendszeresen használni a javasolt szemcseppet és persze a kontrollvizsgálatokat sem érdemes kihagyni. Viszont mindez csekély ár azért, hogy akár 150%-os látásra is szert tehetünk.

Aki eddig nem mert közelebbről megismerkedni a lézeres látásjavítással, az legyen bátor és dobja félre a félelmeit, hogy a kezelést követően utánuk küldhesse a szemüvegét is!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés