Connect with us

technokrata

Megjavítható a látás?

lézeres szemműtét

LifeStyle

Megjavítható a látás?

Megjavítható a látás?

Melyik szemüveges ne vágyna arra, hogy a plusz lencsék nélkül is jól lásson? És létezik olyan kontaktlencsés, aki még soha nem kívánta azt, hogy bár ne kellene naponta a szemébe nyúlnia? Valószínűleg nem. De akkor mi lehet számukra a megoldás? Megjavítható a látás?

Majdnem mindenkinek van egy ismerőse, aki az egész baráti kört a látásjavító módszereivel fárasztja. Egyesek a szemtornára esküsznek, mások a bazárokban kapható, műanyag, lyukacsos szemüvegre, de feltehetően senkit sem lep meg az a tény, hogy ezektől bizony nem lesz jobb a látásunk. A szemtorna hasznos, és valóban segíthet, hogy elkerüljük a száraz szem szindrómát, a fejfájást és talán egy kicsit lassíthatjuk is vele a rövidlátás kialakulását, de megállítani nem tudjuk.

Ezért aztán a legtöbben időpontot kérnek a szemészükhöz, aki elsőre általában szemüveget javasol, de ha nincs kizáró ok, akkor a kontaktlencse is szóba jöhet. Ezek a megoldások ideig-óráig még jónak is tűnhetnek, de azért vannak hátrányaik. Szemüveget például nem tudunk folyamatosan viselni. Nem hordjuk mondjuk ébredéskor, így csak vakon tapogatózunk a szemüveget keresve, de szintén nem viseljük például úszás közben vagy ha valamilyen kontaktsportot űzünk. A kontaktlencse már talán több élethelyzetben biztosíthatja az éles látást, viszont sajnos nagyon könnyen okoz mikrosérüléseket a kötőhártyán, gyulladásokat és sok-sok kellemetlenséget, ha túl sokáig viseljük, vagy ha nem megfelelően tisztítjuk és tároljuk.

Akkor mi az ideális megoldás a látásproblémáinkra?

A legfőbb kérdés az összes látásproblémával küzdő fejében ilyenkor az, hogy el tudja-e hinni, hogy szemüveg és kontaktlencse nélkül is élesen láthat. Ma már szerencsére számos online olvasható történet, vélemény és értékelés bizonyítja azt, hogy bátran hihetnek az éles látás visszaszerzésében, méghozzá a lézeres szemműtét jóvoltából.

Bár az eljárást műtétnek nevezik, valójában egy nagyon gyors, fájdalommentes és a legújabb technológiáknak köszönhetően kíméletes beavatkozásról van szó.

Lézeres látásjavítással orvosolható a rövidlátás, a távollátás, öregszeműség és még azoknak is megoldást kínál, akik astigmiával küzdenek, vagyis korábban úgynevezett cilinderes lencsét hordtak.

Hogyan zajlik egy lézeres szemműtét?

A lézeres látásjavításhoz vezető úton az alkalmassági vizsgálat az első lépés, persze már a bejelentkezésnél is érdemes olyan klinikát választani, amely nagy figyelmet fordít arra, hogy kiváló szakemberek, nyugodt környezet, professzionális hozzáállás és teljes tájékoztatás fogadjon minket.

A sokak által dicsért, margitszigeti Focus Medicalnál nagy hangsúlyt fektetnek az alapos alkalmassági vizsgálatra, ahol amellett, hogy felmérik, elvégezhető-e a beavatkozás, személyre szabottan segítenek a kezeléstípus kiválasztásában, és minden felmerülő kérdésre is készséggel válaszolnak.

Ha kiválasztottuk azt az eljárást, ami végre megszabadíthat a szemüvegtől és a kontaktlencsétől, akkor kapunk egy komplett ütemtervet a kezelésről és a kontrollokról, illetve egy csomó tanácsot is arra vonatkozóan, hogyan készüljünk fel a beavatkozásra, hogyan érkezzünk a klinikára és hogy mire figyeljünk, amikor a párperces műtétet követően boldogan távozunk a Margitszigetről.

A Focus Medicalnál a lézeres szemműtét időtartama 5-15 perc, ám ebből a tényleges műtéti rész szemenként mindössze 1-2 percet tesz ki. Jól hangzik, nem? Vannak, akik attól félnek, hogy még 1-2 percig sem tudnak mereven egy irányba nézni, ezért esetleg nem sikerül jól a kezelés, de ők is megnyugodhatnak, hisz a modern lézerek rendelkeznek szemkövető funkcióval, így ha véletlen nem is pont arra nézünk, amerre kellene, akkor is a megfelelő helyen korrigálja a fénytörési hibáinkat a lézer.

Aki esetleg azt gondolja, hogy a lézeres látásjavítás fáj, az nagyot téved. Még a régebbi, kevésbé kíméletes beavatkozásokat is érzéstelenítő szemcseppel végzik, a mai legmodernebb eljárásoknál pedig a műtét szinte nem is érinti azokat a területeket, ahol sűrűbben fordulnak elő érzőidegek, ezért a műtét teljesen fájdalommentes.

Természetesen a kezelés után be kell tartani az orvosi utasításokat, rendszeresen használni a javasolt szemcseppet és persze a kontrollvizsgálatokat sem érdemes kihagyni. Viszont mindez csekély ár azért, hogy akár 150%-os látásra is szert tehetünk.

Aki eddig nem mert közelebbről megismerkedni a lézeres látásjavítással, az legyen bátor és dobja félre a félelmeit, hogy a kezelést követően utánuk küldhesse a szemüvegét is!


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További LifeStyle

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés