Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robbanásszerűen nő az online játékpiac

Kütyük

Robbanásszerűen nő az online játékpiac

Becslések szerint tízszereződni fog az Internetről letölthető játékok piaca a jövőben.

Az IDC piackutató cég elemzése szerint az idei, 52,7 millió dolláros méretét jócskán meg fogja haladni 2007-re a letölthető játékok piaca az Egyesült Államokban. 2007-re – az IDC kutatói szerint – már 760 millió dolláros forgalom fog származni ebből a szegmensből. Mindezt arra alapozzák, hogy egyre szélesebb rétegeket ér el majd a játékláz, illetve a szélessávú Internet-hozzáférések folyamatos terjedése is erősíti a növekedést.

˝Tapasztalatgyűjtéssel és fejlődéssel eltöltött évekkel a háta mögött az online PC játékipar közelebb van a kézzelfogható és folyamatos nyereségtermeléshez, mint valaha.˝ – fejtette ki véleményét Schelley Olhava, az IDC interaktív fogyasztói szolgáltatások és szórakoztatóelektronikai eszközök kutatását felügyelő programmenedzser. Az ipar egy jelentős változásnak a szemtanúja már most is, hiszen egyre gyakoribbak az olyan bejelentések, melyekben a játékok online letölthetőségéről számolnak be az egyes cégek (gondoljunk például a múltheti America Online tájékoztatásra). Ázsiában néhol már az online játékvásárlás vezet az internetes eladások tekintetében.

Az IDC szerint nem lesz szegmentálódás az egyes játékváltozatok növekedése szempontjából. A kutatócég úgy véli, hogy az egyszerű pókerjátékoktól a legbonyolultabb szerepjátékokig, mindenfajta szórakozást, kikapcsolódást biztosító szoftver kelendősége folyamatosan emelkedni fog.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés