Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kibontakozóban az üzenőprogram háború?

Kütyük

Kibontakozóban az üzenőprogram háború?

A Trillan és a Yahoo Messenger között, a szoftvereket fejlesztő cégek egymással ellenkező stratégiája miatt egész kis magánháború robbant ki.

Az elmúlt hetekben szabályos kis háború alakult ki a Trilliant fejlesztő Cerulean Studios és a Yahoo között. A kisebb felhasználói táborral bíró azonnali üzenőszoftvert (IM) fejlesztő Cerulean ugyanis kiadott egy patch-et, amivel a programját használók képessé váltak a Yahoo Messengert futtatókkal kapcsolatba lépni. Ezután nem sokkal azonban a Yahoo is frissítette saját szoftverét, aminek eredményeként a Trillian felhasználók ismét kizárattak a Yahoo közösségéből. A Cerulean Studios azonban ismét lépéseket tett…

Minden nagyobb márka birtokosa keményen védi saját ügyfeleit az IM-ek piacán. Ez egyáltalán nem meglepő abban a helyzetben, ami a reklámbevételek szempontjából az utóbbi években eluralkodott az online világban. Mindenki igyekszik pénzt kisajtolni szolgáltatásaiból, ahol csak lehet – az IM-ek pedig erre egy roppant jó lehetőséget biztosítanak. Nemcsak a klienseknél alkalmazott bannerek jelentette bevétel hozhat ugyanis a konyhára, de megjelentek a különböző fizetős funkciók (játékok, biztonsági opciók, vállalati felhasználás stb.). A haszon azonban csökken, ha egy rivális is ˝belát˝ a hálózatba.

Tudja ezt a Cerulean Studios és a Yahoo is, nem véletlen, hogy míg az egyik igyekszik bejutni riválisa felhasználói adatbázisába, addig a másik pont ezt kívánja megakadályozni. A Cerulean bejelentése értelmében ismét kiadtak egy frissítést (Yahoo Patch Beta 1), ám ez (szemben a korábbiakkal) csak a Trillian Pro (fizetős) változatot birtoklók számára tölthető le. Igaz, a cég közleménye szerint ezt az 1.0-snál régebbi és az ingyenes 0.74-es változatot használók számára is elérhetővé fogja tenni, azt azonban nem közölték, hogy mikor.

˝A frissítés megoldja a Yahoo IM-jéhez való csatlakozás mizériáját, ám ez egyelőre béta tesztelés alatt áll.˝ – mondta a Cerulean Studios társalapítója, Scott Werndorfer – ˝Amikor biztosak leszünk abban, hogy száz százalékig működik, akkor a fennmaradó termékvonalak számára is elérhetővé tesszük a patch-et.˝ A Yahoo képviselői nem kommentálták a bejelentést.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés