Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Inmarsat új műholdas szolgáltatása gyorsabb, mint a 3G

Kütyük

Az Inmarsat új műholdas szolgáltatása gyorsabb, mint a 3G

Az Inmarsat következő generációs műholdas telekommunikációs szolgáltatása maximálisan 432 Kb/s-os adatátviteli sebességet tesz majd lehetővé, ezáltal gyorsabb működésre lesz képes, mint a legtöbb jelenlegi harmadik generációs földi mobil szolgáltatás – nyilatkozta a napokban Richard Denny, az Inmarsat alelnöke.

Denny elismerte, hogy a cég műholdas szolgáltatásai egyelőre korántsem kedvező árukról ismeretesek, azonban ígéretet tett arra, hogy a vállalat hamarosan mérsékelni fogja árait, ezáltal pedig képes lesz előfizetői táborának jelentős mértékű növelésére.

Az Inmarsat vezető munkatársa elmondta, hogy a vállalat jelenlegi RBGAN (Regional Broadband Global Access Network) szolgáltatása maximálisan 144 Kb/s-os adatátviteli sebességet biztosít az előfizetők számára, és kiemelte, hogy semmi akadálya sincs az egyetlen SIM kártya segítségével a GSM és Inmarsat hálózatok között történő barangolásnak. Az Inmarsat 432 Kb/s-os sebességű új generációs szolgáltatása várhatóan 2005 legelején indul majd be, és az imént említetthez hasonló módon lehetőség nyílik majd a 3G rendszerek és az Inmarsat közötti roamingra.

A vállalat jelenlegi műholdas termináljai méretüket tekintve leginkább a notebookokhoz hasonlatosak, USB és soros csatlakozó felülettel rendelkeznek és összeköthetők ISDN telefonokkal, valamint videotelefonokkal.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés