Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zeneletöltési szolgáltatás a Microsofttól

Kütyük

Zeneletöltési szolgáltatás a Microsofttól

Redmond is beindítja fizetős zeneletöltési szolgáltatását Nyugat-Európában.

Többféle néven (MSN Music Club, Tiscali Music Club) is emlegetik azt a zeneletöltő szolgáltatást, melyet a Microsoft az online zenecéggel, az OD2-vel hozott létre. Az Apple iTunes zeneboltjához hasonlóan az online áruház magából a Microsoft médialejátszójából (is) elérhető lesz, azaz a Windows Media Player prémium szolgáltatási részéből vehető igénybe.

Az Egyesült Királyságban a mai napon, azaz csütörtökön válik elérhetővé a felhasználók számára a zeneáruház kínálata, ami jelenleg több mint 200 ezer dalhoz nyújt hozzáférést. Ezt nevezte a Microsoft és az OD2 közös nyilatkozata MSN Music Clubnak. A Tiscali Music Club névvel illetett szolgáltatás pedig ugyanezen a zenei adatbázison alapul, de a következő helyeken lesz elérhető szeptembertől: Nagy Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Belgium. Szakértők szerint ez a folyamat a főpróbája az amerikai piac előtti nyitásnak.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy egy-egy dal mennyibe kerül majd. Az ezzel foglalkozó, már működőképes szolgáltatást nyújtó európai cégeknél (például a Pressplay-nél és Musicnow-nál) jelenleg 75 penny-be vagy 99 eurocentbe kerül egy zene, ám a nyilatkozatok szerint ennél olcsóbb vásárlásra is lehetőség lesz – csak jelentkezni kell az MSN Music Club vagy a Tiscali Music Club előfizetési rendszerébe.

A konkurencia esélytelen?

Ezen szolgáltatás úttörője egyébként az Apple, amely áprilisban indította el iTunes Music Store-ját, egymilliós letöltést produkálva az első hét alatt. A lehetőség egyébként annyi embert csábított online dalvásárlásra – annak ellenére, hogy csak Mac-es környezetből lehet igénybe venni a szolgáltatást -, hogy a szkeptikus előrejelzések dacára már jóval 5 millió fölött jár az értékesített zenék száma. A nagy sikerre való tekintettel az Apple bejelentette, hogy Windows-os környezetben is meg fog jelenni az év végéig – ám több mint valószínű, hogy ezzel már elkésett.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés