Connect with us

technokrata

Digitális televíziós mobiltelefon a Sanyo-tól

Kütyük

Digitális televíziós mobiltelefon a Sanyo-tól

Miután az NEC néhány nappal ezelőtt bemutatott egy a földi sugárzású digitális televíziós adások vételére alkalmas mobiltelefon prototípust, most a Sanyo rukkolt elő egy hasonló mobil készülékkel, melynek érdekessége, hogy segítségével akár fel is lehet venni a televíziós adásokat.

Japánban idén decemberben három nagyvárosban, Tokióban, Oszakában és Nagojában indítanak majd földi sugárzású digitális televíziós szolgáltatásokat, így érthető, hogy a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek addigra hadrendbe szeretnék állítani ezen szolgáltatások igénybevételére alkalmas termékeiket.

A Sanyo munkatársai által bemutatott prototípus készülék CDMA2000 kompatibilis, és tudni lehet róla, hogy nem egy, hanem két antenna segítségével fogadja a televíziós adásokat. Az egyik antenna a készülék testén található, a másik pedig egy fülhallgatós összetekerhető kábelantenna. A japán gyártó egyébként roppant büszke arra, hogy olyan kis méretű és nem utolsó sorban rendkívül kis fogyasztású televíziós tunert volt képes kifejleszteni, mely akár mobiltelefonokba is minden további nélkül integrálható.

A televíziós csatornák képét mind vízszintesen, mind pedig függőlegesen megjeleníteni képes készülék nem kevesebb mint 128 MB-os beépített memóriával rendelkezik, mely memóriamennyiség maximum 30 percnyi televíziós adás rögzítésére elegendő. A Sanyo 960 mAh-s akkumulátorral szerelt újdonsága 105 milliméter hosszú, 50 milliméter széles, 30 milliméter vastag, a mérlegen pedig kereken 150 grammot nyom.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin