Connect with us

Hirdetés

technokrata

Digitális televíziós mobiltelefon a Sanyo-tól

Kütyük

Digitális televíziós mobiltelefon a Sanyo-tól

Miután az NEC néhány nappal ezelőtt bemutatott egy a földi sugárzású digitális televíziós adások vételére alkalmas mobiltelefon prototípust, most a Sanyo rukkolt elő egy hasonló mobil készülékkel, melynek érdekessége, hogy segítségével akár fel is lehet venni a televíziós adásokat.

Japánban idén decemberben három nagyvárosban, Tokióban, Oszakában és Nagojában indítanak majd földi sugárzású digitális televíziós szolgáltatásokat, így érthető, hogy a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó cégek addigra hadrendbe szeretnék állítani ezen szolgáltatások igénybevételére alkalmas termékeiket.

A Sanyo munkatársai által bemutatott prototípus készülék CDMA2000 kompatibilis, és tudni lehet róla, hogy nem egy, hanem két antenna segítségével fogadja a televíziós adásokat. Az egyik antenna a készülék testén található, a másik pedig egy fülhallgatós összetekerhető kábelantenna. A japán gyártó egyébként roppant büszke arra, hogy olyan kis méretű és nem utolsó sorban rendkívül kis fogyasztású televíziós tunert volt képes kifejleszteni, mely akár mobiltelefonokba is minden további nélkül integrálható.

A televíziós csatornák képét mind vízszintesen, mind pedig függőlegesen megjeleníteni képes készülék nem kevesebb mint 128 MB-os beépített memóriával rendelkezik, mely memóriamennyiség maximum 30 percnyi televíziós adás rögzítésére elegendő. A Sanyo 960 mAh-s akkumulátorral szerelt újdonsága 105 milliméter hosszú, 50 milliméter széles, 30 milliméter vastag, a mérlegen pedig kereken 150 grammot nyom.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés