Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megdöbbentő: mindent tud rólunk az okosóránk!

Viselhető Tech

Megdöbbentő: mindent tud rólunk az okosóránk!

Elég egy kártevő és meg is vannak a jelszavaink!

Aki viselt már okosórát vagy okoskarkötőt, az tudja, hogy ezek az eszközök minden mozgásunkra figyelnek, a lépésektől kezdve a karunk felemeléséig. Ezzel kapcsolatosan vizsgálta most meg a Stevens Institute of Technology és a Binghamton Egyetem, hogy mégis mennyi mindent tudnak rólunk a divatos készülékeink. A kutatók kifejlesztettek egy olyan algoritmust, amely a viselt készülék információiból nagy sikerrel megtippeli, hogy mi a PIN-kódunk, vagy épp milyen jelszóval lépünk be a mobilunkon.

Az algoritmus az eszközbe épített gyorsulásmérő, giroszkóp és mangetométer adatait használja fel, ezek ugyanis megdöbbentően pontosan követik az emberi kéz mozgásait. Olyannyira, hogy a rendszer az első próbálkozások alapján 80%-os hatékonysággal működik,  de ha tovább kísérletezünk, akkor harmadjára már 90%-ra nő ez az arány.

hermesapplewatch

Érdekesség, hogy például egy jelszó beütése után az algoritmus az enter gomb pozíciójából próbálja meg visszafejteni a beütött karaktereket, a legtöben ugyanis ezzel zárják a bevitelt, így innentől már csak a billentyűk pozíciójának feltérképezése a feladat.

Bár az egyetemi kutatókat nem a rossz szándék vezérelte, egy kifejezetten az okosórákra telepített kártevő nagyon komoly problémákat okozhat, hiszen ezáltal pillanatok alatt hozzájuhatnának a felhasználók személyes adataihoz, anélkül, hogy bármilyen számítógépes eszközre lenne szükségük.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Viselhető Tech

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés