Connect with us

Hirdetés

technokrata

Távolról letilthatnák az iPhone kameráját?

Kütyük

Távolról letilthatnák az iPhone kameráját?

Érdekes funkciót ír le az Apple szabadalma.

Elképzelhető, hogy hamarosan véget ér a bulifelvételek korszaka, legalábbis, ha az Apple megvalósítja a nemrégiben benyútott szabadalmát. A kaliforniai gyártó ugyanis egy olyan megoldáson dolgozik, amely lehetővé tenné, hogy távolról, infravörös jel segítségével üzenetet küldhetnének a telefonra, amely ezt érzékelve különböző feladatokat hajthat végre.

Az egyik ilyen például, hogy bizonyos esetekben (koncertek, előadások vagy más, nagy tömeggel járó rendezvények) letilthatóvá válnának a készülék komponensei, így átmenetileg elérhetetlen maradna a kamera vagy épp a hangszóró.

capturingiphone

Persze ne lepődjünk meg rajta, hogy sokaknak nem nyerte el a tetszését az Apple ötlete, a vélhetően a szerzői jog védelmében kitalált funkció ugyanis azt is lehetővé tenné, hogy egyes tüntetéseken a hatalom távolról deaktiválja az élő közvetítéseket vagy telefonbeszélgetéseket.

Arról egyelőre nincs információ, hogy valamilyen formában megvalósul-e a szabadalom, de az biztos, hogy a bevezetés sok Apple rajongót eltántoríthatna az új iPhone megvásárlásától.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés