Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehet, hogy a közelben fejlesztik az Apple autóját?

Garázs

Lehet, hogy a közelben fejlesztik az Apple autóját?

Állítólag Németországban fejlesztik a régóta várt járművet.

Elképzelhető, hogy az Apple autó fejlesztése közelebb zajlik, mint azt gondolnánk. Nem más, mint a német Frankfurter Allgemeine Zeitung számolt be arról, hogy az egyelőre Project Titan-ként emlegetett jármű fejlesztése Berlinben zajlik. Mindez azért is különösen érdekes, mert eddig a legtöbb hírforrás arról számolt be, hogy a kaliforniai gyártó a központjához közel, elhagyatott épületekben dolgozik a típuson.

apple-car-image-01

Persze a berlini fejlesztésben van logika, hiszen a közelben több neves autógyártó is megtalálható, így akár olyanoktól is szipkázhatnak el embereket, mint a BMW, a Mercedes vagy az Audi, a Volkswagenről nem is beszélve. Az újság információi szerint ugyanakkor még távolról sem a szakemberek gyűjtése zajlik, hiszen most még alig 15-20 ember munkálkodik az autó fejlesztésén. Érdekesség, hogy a FAZ szerint olyan emberek készítik az Apple autóját, akik korábban nem találták meg a helyüket a hagyományos autóipari vállalatoknál, mivel “haladó személyiségük” nem tette számukra lehetővé, hogy megfelelően előre lépjenek a ranglétrán. A hardver- és szoftvermérnökök, illetve az értékesítessel foglalkozó munkatársak valószínűleg azért érkeztek ilyesformán az Apple-höz, mert a kaliforniai gyártó célja az autóipar megreformálása lehet, amihez jól illeszkednek az olyan emberek, akik a klasszikusok között nem találták a helyüket.

applecar

Az azonban biztos, hogy az első, “kézzel fogható” termékre még várnunk kell, a leghamarabb ugyanis 2019-20 magasságában érkezhet meg az Apple-autó. A haladó szellemiségben készülő típust valószínűleg nemcsak megvásárolni, de bérelni is lehet majd, egy afféle autómegosztó szolgáltatás keretein belül. Meglepő, de a FAZ szerint a sokáig ütőkártyának tartott önvezető képességeket sem kapja meg az Apple újdonsága, helyette az első generációnál inkább a megbízható működésre és a versenyképes árra koncentrál a kaliforniai gyártó. Az autót valószínűleg az ausztriai  Magna-Steyr üzemeiben szerelnék majd össze, hiszen ennek a vállalatnak már nagy tapasztalata van ezen a téren. Így nemcsak a minőség lenne garantálható, de saját üzem létrehozására sem lenne szüksége az Apple-nek.

Forrás: iMagazin



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés