Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amennyiben iPhone-od van és Angliában jársz, erre figyelj oda!

Kütyük

Amennyiben iPhone-od van és Angliában jársz, erre figyelj oda!

Többen is furcsa SMS-eket kapnak, amiket tilos megnyitni.

Igazán trükkös megoldással szeretnék megszerezni hackerek az angliai iPhone felhasználók Apple ID-it. Sokan számoltak be ugyanis arról, hogy az Apple Inc. nevében SMS-t kapnak, amiben arra figyelmeztetik őket, hogy hamarosan lejár az Apple ID-jük, és ezért ideje frissíteni. A problémáról Graham Cluley biztonsági szakértő számolt be a blogján, aki figyelmeztetett, hogy semmilyen, SMS-ben érkező, a jelszavunkra pályázó üzenetre ne reagáljunk.

apple_iphone_6s_rose

Amennyiben ugyanis valaki megadja a felhasználónevét + jelszavát, a hackerek azonnal megváltoztatják azokat, így a felhasználó többé már nem tud belépni a saját fiókjába. Cluley azt javasolja, hogy az SMS-ben és e-mailben érkező, a jelszavainkra pályázó üzenetekre ne kattintsunk rá, egyszerűen töröljük azt a mappából. Az Apple ugyanis sohasem fog olyan üzenetet küldeni, amibe nyíltan jelszóval kapcsolatos problémákra hívják fel a figyelmet.

Szerencsére arról még nincs hír, hogy hazánkban is megjelent a vírus, de valószínűleg csak idő kérdése, hogy valakik itthon is megpróbáljanak ily módon adatokhoz jutni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés