Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezért fogy el olyan gyorsan a mobilneted

Kütyük

Ezért fogy el olyan gyorsan a mobilneted

A reklámok tehetnek mindenről!

Igencsak bosszantó, amikor a holnap közepén elfogy a mobilinternetes csomag. Ilyenkor szerencsés esetben a szolgáltató csak lassítja a hozzáférést, rosszabb helyzetben viszont akár ki is kapcsolhatja a mobilinternetet. Egy új kutatás szerint sok esetben nem is a felhasználó túlzott böngészése okozza a problémát, sokkal inkább a folyamatosan betöltődő reklámok. A kutatók nyolc weboldalt vizsgáltak meg, reklámblokkolóval és hagyományos formában, illetve azt is kipróbálták, hogy a Javascript kikapcsolása mennyiben befolyásolja az adatmennyiséget.

adatforgalom

Az  Enders Analysis felméréséből kiderült, hogy egy mobilon betöltött weboldal adatmennyiségének legalább 18%-át csak a reklámok fogyasztják el. Ez azonban csak a legjobb esetben van így, hiszen a kutatók  tapasztalatai alapján bizonyos honlapoknál ez az arány a 79%-ot is elérheti.  A Javasricpt elemek megvizsgálásakor kiderült, hogy azok legalább 8%-ot fogyasztottak el, de itt is elképesztő méretű eltérésre lehet számítani, hiszen volt olyan oldal, aminél 68%-nyi plusz adatforgalmat generáltak.

Smartphone

Az Ender Analysis szakemberei szerint ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egy átlagos böngészés során az adatforgalom felét a reklámok viszik el. Talán ez okozhatja, hogy a gyártók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a reklámblokkolók beépítésére, mára az iOS és Android rendszert futtató készülékek nagy részén is megtalálható egy ilyen megoldás.

 



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés