Connect with us

Hirdetés

technokrata

A modern világ túszdrámája: váltságdíj egy kórházi rendszerért!

LifeStyle

A modern világ túszdrámája: váltságdíj egy kórházi rendszerért!

Kaliforniában már egy hete zajlik cyber-támadás egy kórház ellen.

A Hollywood Presbyterian Medical Center intézménye már másfél hete működésképtelen, miután egy hacker csoport megtámadta a számítógépes rendszerüket. Offline módba helyezték a teljes kórház összes elektronikai felszerelését. Ez nem csak számítógépeket jelent, hanem a hálózattal összekapcsolt egyéb orvosi felszereléseket, mint a CT, laboratóriumi eszközök, gyógyszeradagolók és hasonlók.

Hollywood_Presbyterian_Medical_Center_2015-05-10

A támadó csoport teljesen elérhetetlenné tette ezeket az eszközöket egyetlen zsarolóvírussal. Az eset úgy történhetett, hogy egy alkalmazott megnyitott egy fertőzött weboldalt, vagy emailt a munkahelyi gépen és az így pillanatok alatt átterjedt az egész hálózatra. A támadók 9000 Bitcoint, tehát 3,6 millió dollárt követelnek (majdnem 1 milliárd forint).

ransomware-kav

A kórház vezetősége a Los Angeles-i rendőrség és az FBI bevonásával igyekeznek megoldani a krízishelyzetet. A történet a modern kor és a minden eszközt “okossá” tévő rendszerek igen súlyos problémájára hívja fel a figyelmet. A jövőben nemcsak a közintézményekben, hanem otthonainkban is erősíteni kell a kiberbiztonságot.

 

Forrás: TheVerge



Szólj hozzá!

További LifeStyle

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés