Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem tartott sokáig a Volkswagen tündöklése

Garázs

Nem tartott sokáig a Volkswagen tündöklése

Visszaszerezte vezető helyét a Toyota.

Most már biztos: a Toyota jelenleg a világ legnagyobb autógyártója. A Volkswagen-botrány következményei miatt ez várható volt, mondhatnánk, csakhogy ehhez a botránynak még semmi köze.

Befutottak a harmadik negyedévi értékesítési eredmények, melyek alapján 7,49 millió eladott autóval januártól szeptemberig a Toyota lett a listavezető. Ez egyben azt is jelenti, hogy a japán konszern a világ legnagyobb autógyártója, megfosztva a címtől a 7,43-as értékkel büszkélkedő Volkswagen cégcsoportot. A harmadik hely sincs innen messze: a General Motors 7,15 millió kulcsot adott át az ominózus időszakban.

toyota_yaris_2014_eu_facelift

A Volkswagen-botrány néven emlegetett túlfújt lufinak ehhez az eredményhez még nem sok köze van: csak szeptember végétől kezdett el hirtelen mindenki szúrós szemmel nézni a márkára. A következményeket tekintve az amerikai piac részleges kimaradása miatt a Volkswagen biztosan nem veszi vissza a vezető helyet, így 2015-ben is a Toyotát tekinthetjük az autógyártás mennyiségi éllovasának.

toyota_mirai_6_medium

Tavaly egyébként meglehetősen kiélezett győzelemmel rakták zsebre a japánok a címet: akkor 10,23 milliós eladásukkal mindössze 90 ezerrel adtak el több autót a Volkswagennél. December végéig még sok idő van, de jelentősen idén sem várható nagy differencia az éllovasnál, viszont minden bizonnyal érdekes lesz látni, hogy a németek adatait hogyan érinti a botrány.
Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés