Connect with us

Hirdetés

technokrata

Saját laptoppal rukkolt elő a Microsoft

Kütyük

Saját laptoppal rukkolt elő a Microsoft

Táblagépként és laptopként is használható az új Surface Book.

Bemutatta történetének első laptopját a Microsoft. A Surface Book persze építkezik a Surface család többi tagjára, így a hagyományos laptop kialakítás helyett úgynevezett convertible, azaz leválasztható képernyős eszközként igyekszik vásárlókat szerezni a cégnek. A gép abban mégis különleges, hogy ezt az elválasztó mechanikát olyan kifinomultan oldották meg, hogy tényleg csak a hozzáértők szúrhatják ki, hogy ez nem egy átlagos eszköz.

surfacebook

A harmadik generációs Core i5 és i7-es processzorokkal szerelt Surface Book akár 1 TB-os SSD-vel és 16 GB RAM-mal is kérhető lesz. A 13,5″-es, 3000 x 2000 pixel felbontású, Gorilla Glass 4 bevonatú PixelSense érintőképernyő akár komolyabb feladatokra is alkalmassá teszi a készüléket.

surfacebook2

Érdekesség, hogy az opcionális NVIDIA GeForce GPU az alsó, a billentyűzetet is tartalmazó részben kapott helyet, az 1 GB-os GDDR5-ös feldélzeti memóriával ellátott egység pedig akár grafikai munkákkal is megbírkózik.

surfacebook3

A táblagépként és laptopként egyaránt használható eszköz “összeszerelt” állapotában 1579  grammot nyom a mérlegen. Az alumíniumházas újdonság egy töltéssel a Microsoft szerint akár 12 órán át is működik. A Windows 10-et futtató Surface Book a legtöbb társától eltérően ténylegesen alkalmas egy laptop kiváltására, hiszen két USB csatlakozót, kártyaolvasót és háttérvilágított billentyűzetet is kapott. A Surface Book október 26-tól lesz elérhető, az alap kiadásért 1499 dollárt kér a cég.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés