Connect with us

Hirdetés

technokrata

PC a zsebben: Itt vannak a Microsoft új csúcsmodelljei

Kütyük

PC a zsebben: Itt vannak a Microsoft új csúcsmodelljei

Leleplezte legújabb csúcsmodelljeit a redmondi gyártó.

Hivatalosan is bemutatkozott a Microsoft Lumia sorozatának két zászlóshajója. A Lumia 950 és 950XL mindent tud, amit ma egy okostelefon tudhat. A kisebbik 5,2″-es képerrnyővel szerelt variáns egy QHD felbontású megjelenítőt tartalmaz, a 2560 x 1440 pixel felbontású, 564 ppi részletességű képernyő AMOLED technológiát használ.

Lumia-950-XL-1

A nagyobb, szintén QHD felbontású, 5,7″-es megjelenítővel érkező telefon, a kistestvérétől eltérően nem a Snapdragon 808-as, hatmagos processzorral szerelt lapkakészletét tartalmazza, itt már a Snapdragon 810-es teljesít szolgálatot egy nyolcmagos processzorral egyetemben. A 32 GB-os memóriával érkező újdonságok 3 GB-nyi RAM-ot kapnak.

lumia_950_continuum

Mivel manapság kiemelten fontos a beépített kamera, ezért a Microsoft nem bízta a véletlenre és az újdonságokba egy 20 megapixeles PureView kamerát építettek be. A dupla LED villanóval támogatott egység 4K videófelvételre képes, illetve optikai képstabilizátorral is rendelkezik.

zeisslumia

A Windows 10-et futtató telefonok különlegessége, hogy mindkettőjük a hagyományos rendszer mobil felületét futtatja, azaz egy opcionális kiegészítővel egeret, monitort és billentyűzetet is köthetünk rájuk, így teljes értékű készüléket varázsolhatunk belőlük. A fejlett rendszer teszi lehetővé, hogy a Lumia 950 és 950 XL már felismer minket. Ez azt jelenti, hogy elég ránéznünk a telefonra, majd a beépített infravörös kamera megállípítja, hogy beléphetünk-e a menübe. A nanoSIM-mel piacra kerülő modellek 3000 illetve 3340 mAh-es akkumulátorral kerülnek piacra. A két eszköz a Microsoft bejelentése alapján novembertől lesz elérhető 549 és 649 dolláros áron.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés