Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Xiaomi mindenkit sokkolt az új Redmi Note 2-vel

Kütyük

A Xiaomi mindenkit sokkolt az új Redmi Note 2-vel

Az egyre népszerűbb kínai gyártó legújabb telefonja bombajó ár/érték arányú lesz.

A mai napon Kína egyik legfeltörekvőbb mobilgyártója, a Xiaomi bemutatta legújabb készülékét. A Redmi Note 2 számos szempontból valósággal sokkolta a piacot, hiszen nagyon korrekt műszaki felszereltséget kínál elképesztően alacsony áron. Elődjéhez képest a külső is megújult, a ház kompaktabb lett és a súlyából is jócskán leadott. Tették mindezt úgy, hogy marad az 5,5 hüvelykes kijelző, ám ez már Full HD felbontású az előd 720p-jével szemben.

xiaomi_redmi_note2_4

Ám az igazi ütőkártya a processzor, ugyanis a MediaTek legerősebb, Helio X10 nevű chipjét kapta, amelyben nyolc, egyenként 2 GHz-es órajelű mag üzemel hatalmas teljesítménnyel. Ugyanez a processzor a HTC jelenlegi csúcsmodelljében, az M9+-ban található meg. Mindehhez 2 GB RAM is jár, a belső tárhely 16 vagy 32 GB-os lehet, utóbbinál a processzor órajele 2,2 GHz-es. Sajnos bővíteni nem lehet, de ezen kívül impozáns paraméterekkel bír.

xiaomi_redmi_note2_2

A hátlapi kamera egy Samsung szenzoros, fázisfókuszos rendszerrel ellátott 13 megapixeles kamera,   szemből pedig egy 5 megapixeles Omnivision egységgel fotózhatunk. A dual SIM-es készülékre került infraport is, így távirányítóként is hasznosíthatjuk, de nem hiányzik a teljes 4G LTE támogatás (kínai és európai is), a Bluetooth, kétsávos a/b/g/n/ac WiFi, GPS-vevő GLONASS kiegészítéssel, viszont az NFC és a vezeték nélküli töltés nem fért bele.

xiaomi_redmi_note2_1

Ám ez mit sem számít, mert ha eláruljuk, hogy a 16 GB-os változat 125 dollárba (kb. 35 ezer forint!) kerül, míg a 32 GB-os 140 dollárért (kb. 40 ezer forint) kerül majd a polcokra Kínában, akkor valószínűleg rögtön kettőt is veszünk belőle. Már csak azért is, mert számos szín közül lehet választani. Hazájában augusztus 16-ával indul az értékesítés, a világ többi részén még nem ismert a dátum, de az előd után nagy eséllyel itthon is megjelenik majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés