Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hozzánk is megérkezett a konnektoros C-osztály

Garázs

Hozzánk is megérkezett a konnektoros C-osztály

14,4 milliótól rendelhető a konnektorról tölthető Mercedes C-osztály.

Örömmel jelentjük, hogy a Mercedes-Benz hazai importőrénél gőzerővel dolgoznak az újdonságok mielőbbi magyarországi elérhetőségén: még a németországi honlapon is alig vannak információk a vadonatúj, január közepén bejelentett konnektorról is tölthető plug-in hibrid C-osztályról, a legfrissebb árlistán máris megakadt a szemünk a forintosított árakon, sőt, már a konfigurátorba is bekerült a széria különleges típusa.

mercedes_c350plugin_2_medium

A 279 lóerő összteljesítményű, és akár 600 Nm-nyi csúcsnyomatékot csatasorba állítani képes hibrid szedán karosszériával bruttó 14,4 millió forinttól kelleti magát, a szépséges puttonyos T-modellért pedig meglepő módon alig több mint 100 ezer forinttal kell csak többet fizetni, így utóbbi is megvan 14,5 millióból. Persze a végeláthatatlanul hosszú extralistából néhány tételt összeválogatva akár sok-sok millióval is megtoldhatjuk az árcédulát, viszont a bonyolult, csúcsmodern technológia ismeretében egészen korrektnek nevezhető a konnektorról tölthető hibrid C-osztályok ára.

Az elsődleges erőforrás a 211 lóerős, 350 Nm-t produkáló kétliteres turbós benzinmotor, ami a C250 modellből érkezik, ám a hajtáshoz csatlakozik egy 80 lovas villanymotor is – az erőt a jó öreg 7-sebességes bolygóműves automataváltó továbbítja a hátsó kerekekhez.

mercedes_c350plugin_7_medium

A vízhűtéses, lítium-ionos akkucsomag nem túl nagy, kapacitása 6,2 kWh, de cserébe viszonylag kompakt. A menetteljesítmények már-már sportosak, de a gyárilag megadott 31 km-es elektromos hatótávolság viszonylag csekély, főleg annak tudatában, hogy egy konnektorról tölthető hibrid VW Golf vagy Passat 50 km megtételére képes és ennyit szerény véleményünk szerint a C-osztálynak is illene tudnia – igaz, a wolfsburgi hibridek szerényebb menetteljesítményekre képesek, persze 204/218 lóerejükkel így sem lassúak.

mercedes_c350plugin_8_medium

Januári cikkünkből, ide kattintva részletesebben olvashatnak a C350 e nevű hibrid C-osztályról, alább pedig a C-osztály friss alapárait tekinthetik meg néhány egyéb technikai adattal egyetemben – végre kibővült az eddig eléggé korlátozott motorkínálat, s teljessé vált a paletta.

0224coszt

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés