Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ez lenne a jövő hajtása?

Garázs

Ez lenne a jövő hajtása?

Még mindig nem megoldott a PSA konszern technológiájának gyártása, ezért partnert keresnek.

A sűrített levegővel működő hibrid rendszert ígéretes próbálkozásként mutatta be az elmúlt időszakban a Peugeot és a Citroёn, azonban egyedül nem éri meg megvalósítani a grandiózus tervet. A tesztek már javában folynak és a visszajelzések is pozitívak, de a gyártáshoz még legalább egy autógyártó társulása szükséges volna.

A PSA illetékese egy interjúban mondta el a minap, hogy a Peugeot 208 HYbrid Air és a Citroen C4 Cactus Airflow tanulmányok szériagyártásának megvalósításához legalább még egy márka beszállója szükséges, mivel az évi 500.000 darabos gyártásszám volna gazdasági szempontból ideális. Mivel a két francia márka nagyjából évi 3 millió autót értékesít, a fen említett darabszám egy egészséges és természetes részesedési arány képviselne a forradalmian új hajtásrendszer személyében.

0909_208_air_01

A Hybrid Air technológia nem más, mint a levegő munkára fogása és beépítése a hajtásláncba. A fékezések alkalmával előállított, tartályokban tárolt sűrített levegő gyorsításkor, természetesen számítógépes vezérléssel képes meghajtani a válóba épített hidraulikus hajtóművet, így plusz teljesítményt szolgáltatva.

A rendszer előnye az elektromos segédlettel ellátott hibridekkel szemben, hogy egyszerűbb, olcsóbb és jóval kisebb tömegű. Ráadásul a sűrített levegővel megvalósított segédhajtás szinte bármilyen erőforráshoz, így benzineshez, dízelmotorhoz vagy épp autógázzal működő motorhoz is társítható.

A szimpatikusnak tűnő pneumatikus hibrid rendszer megvalósításához tehát további gyártókkal való kooperáció szükségeltetik, minek következtében más gyártó kínálatában is megjelenhet a sűrített levegővel segített belsőégésű motor, jelentősen alacsonyabb fogyasztási értékekkel. Vajon melyik márka lát annyi fantáziát a PSA levegős megoldásában, hogy beadja a derekát? Reméljük hamarosan kiderül.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés